Veliko menadžersko pojačanje u AD Plastik Grupi

Murat Ayhaner novo je menadžersko pojačanje AD Plastik Grupe koji se pridružio timu na poziciji glavnog direktora tehnologija (CTO) s koje će voditi odjele istraživanja, razvoja i projekata. Njegovo impresivno iskustvo u automobilskoj industriji, u kojoj radi duže od 34 godine kao inženjer strojarstva u području inženjeringa, čini ga zvijezdom automobilske industrije kakve rijetko upoznajemo na ovim prostorima.

Donedavna je bio jedna od ključnih osoba u istraživanju i razvoju Tofaşa u Turskoj, jednog od vodećih industrijskih koncerna i proizvođača automobila u suvlasništvu Stellantisa. Počevši prije 27 godina s izgradnjom infrastrukture, regrutacijom i razvojem ljudi, g. Ayhaner stvarao je odjel istraživanja i razvoja Tofaşa od samih početaka, po čemu je danas ta kompanija najviše prepoznata.

Vodio je brojne međunarodne projekte za FCA Grupu, današnji Stellantis, te je tako veliki dio svoje karijere proveo u Italiji. Aktivno je sudjelovao u europskim istraživačkim projektima i aktivnostima optimizacije vrijednosti te sagradio izvrsnu mrežu kontakata unutar industrije. Predavač je na sveučilištu u Istanbulu i to na kolegiju Osnove automobilske industrije. Magistar je strojarstva, a tijekom svoje karijere pohađao je, ali i sam održao, niz stručnih edukacija iz područja razvoja automobilske industrije i upravljanja ljudima.

Murat Ayhaner sa sobom donosi bogato iskustvo i ekspertizu u područjima dizajna i razvoja vozila, upravljanja projektima i timovima te razvoja inženjerskih rješenja. Svojim vizionarskim rješenjima i vještinama koje posjeduje, sigurno će izvrsno doprinijeti budućnosti i unaprjeđenju razvoja AD Plastik Grupe kojima se teži. Dobro došao u tim!