AD Plastik član je Udruženja industrije plastike i gume koje okuplja najznačajnije hrvatske tvrtke iz navedenog sektora. Član Uprave AD Plastika za istraživanje, razvoj i prodaju na izbornoj je Skupštini Udruženja izabran za dopredsjednika, na mandat od tri godine.

Predsjednik Udruženja je Josip Grilec iz tvrtke Stražaplastik, a na Skupštini je izabrano 16 članova Vijeća Udruženja. Sukladno planu rada za predstojeće četiri godine, Udruženje će između ostalog nastaviti s aktivnostima vezanim za zastupanje interesa svih članica, zatim za jačanje konkurentnosti sektora i stvaranje nove dodane vrijednosti, organizacijom edukativnih radionica i drugih aktivnosti u cilju educiranja i informiranja svojih članica. Promovirat će industriju i članice Udruženja u cilju izgradnje pozitivne percepcije prema industriji plastike i gume te će nastaviti suradnju s nacionalnim institucijama i udruženjima kao i s EU institucijama i udruženjima.

U industriji plastike i gume registrirane su 654 tvrtke, što čini oko 5,6 posto ukupno registriranih tvrtki u prerađivačkoj industriji. Od toga je 88 posto tvrtki u preradi plastike, a ostali su u preradi gume. U ukupnom prihodu prerađivačke industrije Hrvatske, proizvodnja proizvoda od gume i plastike u 2014. godini sudjelovala je s tri posto.

U sklopu aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, organiziran je posjet splitske Gimnazije održivog razvoja tvornici u Solinu. To je prva gimnazija održivog razvoja u Hrvatskoj i kao takva svojim učenicima želi pokazati važnost održivog razvoja i poslovanja u praksi.

Posjet je organizirala prof. Ines Topić Vuko koja se zajedno s prof. Silvijom Puljićem osvrnula na važnost suradnje s gospodarstvenicima. „Ovo je samo početak naših aktivnosti i vjerujemo kako će u budućnosti biti dobar primjer suradnje obrazovnih institucija i tvrtki u okruženju. Suradnja škole s lokalnom zajednicom iznimno nam je važna.“, rekla je Vuko.

U okviru suradnje AD Plastika i splitskog Kemijsko-tehnološkog fakulteta, studenti predmeta Konstrukcijski materijali i zaštita, u pratnji profesora Ladislava Vrsalovića također su posjetili laboratorij u Solinu.