AD Plastik Grupa dogovorila je poslove proizvodnje setova unutarnjih strugača stakla za vozilo Audi Q3 i prednjih obloga blatobrana za VW Tiguan u Rusiji.

Unutarnji strugači stakla za Audi Q3, još jedno vozilo iz VW Grupe, proizvodit će se u pogonu ekstruzije u Solinu, a početak proizvodnje planiran je u rujnu 2018. godine. „Radili smo ekstrudirane profile za Tourana, radimo za Golfa i raditi ćemo za Tourega. Ulazak u Audi, kao jedan od vodećih brandova u VW grupaciji, predstavlja jačanje AD Plastika kao razvojnog i strateškog partnera u proizvodnji profila.“, rekao je Ivan Matić iz prodaje VW-a.

Tvornica AD Plastik Grupe u Kalugi proizvodit će prednje obloge blatobrana za Tiguana, još jedno vozilo iz VW Grupe. Početak proizvodnje najavljen je u veljači 2018. godine, a predviđeno trajanje projekta je četiri godine. „Ovo je prvi posao direktno ugovoren s Volkswagenom u Rusiji i na ovaj način ulazimo na panel njihovih serijskih dobavljača.“, pojasnio je direktor prodaje za RusijuMislav Čelar.