Damir Soldo i Luka Čavala predstavili su AD Plastik Grupu maturantima i studentima na Danima otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Odgovarajući znatiželjnim sudionicima na pitanja o automobilima i njihovoj proizvodnji, približili su im rad u automobilskoj industriji. U našoj galeriji fotografija pogledajte kako je bilo.

Na konferenciji Nabavne akademije koja se održala u Zagrebu, uz polaznike akademije okupili su se stručnjaci za nabavu i čelnici hrvatskih tvrtki.

Nabava bi trebala služiti razvoju kompanije, složili su se svi govornici na ove konferencije. Kako se u posljednje vrijeme, pogotovo nakon krize, nabavi daje strateška funkcija, osnove pravila nabave morali bi poznavati menadžeri i vlasnici tvrtki, a ne samo osobe koje u tvrtkama rade na tim poslovima.

Jedan od sudionika konferencije bio je i rukovoditelj operativne nabave AD Plastika Denis Miletović koji je rekao kako nabava treba biti zasebna poslovna funkcija kako bi se ostvarili ciljevi nabave u korist kompanije. “Prilikom nabave mora se surađivati sa svim odjelima, na način da svatko uključen u taj proces može ravnopravno iznositi svoje argumente kako bi se na kraju izabrao što kvalitetniji dobavljač. Pritom treba imati na umu kako su dobavljači partneri tvrtke. Takav sam pristup vidio u jednoj uspješnoj inozemnoj tvrtki u kojoj su u proces nabave ravnopravno uključeni svi važniji menadžeri. Dobavljačima mora biti stalo do našeg uspjeha, a nama do njihovog.“,  istaknuo je Denis Miletović.

Kvalitetna nabava povećava zadovoljstvo kupaca, stvara uštede i povećava profit. O nabavi ovisi konkurentnost tvrtke, a Nabavna akademija tvrtkama donosi specijalističko znanje kroz module operativne i strateške nabave te mogućnosti poboljšanja u nabavi.

Malonogometna ekipa „Kosmos AD Plastik“ iz tvornice AD Plastik Grupe u Vintaiju, osvojila je “Kup Europe Plus”. Riječ je o malonogometnom turniru koji se svake godine održava u Toljatiju, a nosi naziv popularne ruske radio stanice. Ove godine održan je jubilarni dvadeseti susret malonogometnih timova velikih kompanija iz Toljatija. Ekipu „Kosmos AD Plastik“ predvodio je Kostjukov Nikolaj Petrovič, savjetnik generalnog direktora za vanjske odnose. Članovi tima su: Bajramov David, Kasjanov Nikolaj, Mingačev Vitalij, Kostjukov Aleksandar, Gorbačov Sergej, Tarasov Anton, Gladišev Vladislav, Pahomov, Kozanogov, Oljaev Aleksandar, Radčenko Jurij i Tokarev Aleksandar.

AD Plastik Grupa odabrala je društveno odgovorno poslovanje kao jedan od svojih prioriteta i obrazaca ponašanja prema svim dionicima i zajednici u kojoj posluje. Društvena odgovornost sve je ono što radimo svjesno, dobrovoljno i na način kojim pokazujemo da nam je stalo do okoline koja nas okružuje. Društveno odgovorno poslovanje podrazumijeva podizanje razine svijesti svakog pojedinca unutar kompanije o važnosti održivog razvoja, stoga se u grupaciji provodi kampanja „Društveno odgovorno poslovanje naš je izbor!“.

Već nekoliko godina zaredom interna logistika AD Plastika u Zagrebu pokreće akcije za prikupljanje pomoći potrebitima uoči blagdana. Sakupljaju se razne potrepštine i odabere se neka od udruga kojoj je pomoć potrebna. Ovog se puta pomagalo vukovarskoj samoposluzi Duga, a akciji su se pridružile i kolege iz Solina. Osnovne prehrambene i higijenske potrepštine te slatkiše za najmlađe, prikupljali su svi zaposlenici AD Plastika, a Sanja Jularić, Jozefina Zagorec – Beba i Anita Vukašinović prikupljene su donacije osobno odnijele u Vukovar. „Naša je misija uljepšati nekome blagdane i vjerujem kako u tome uspijevamo. Toplina pogleda i zagrljaji volontera u vukovarskoj samoposluzi Duga govorili su sami za sebe. Tamo se skrivaju neizmjerno topla srca, razumijevanje i neočekivano veselje, unatoč brojnim nedaćama koje ih prate. I sigurno ćemo se opet uputiti na taj put, u zagrljaj stričeka Milana, gospođe Irene, Neše, Pepice i drugih divnih ljudi.“, rekla je Sanja Jularić.