Nogometna ekipa iz Mladenovca u sastavu Bojan Mičić, Aca Radojević, Marko Misulić, Nemanja Marić, Predrag Milojević, Miloš Vidić, Nemanja Stevančević, Marko Vasić, Slobodan Milošević, Mirko Veselinov i Andrija Kalajžić, branili su boje ADP-a u nogometnoj poslovnoj ligi Mladenovca.

Natjecale su se 24 ekipe iz grada i okolice Mladenovca, a adepeovci se trenutno nalaze na 14. mjestu, u tijesnoj utrci za ulazak u play off u kojem se dalje natječe 12 ekipa. U iščekivanju novih sportskih vijesti s terena, direktor ADP Mladenovca Andrija Kalajžić je poručio: “Sportske aktivnosti potiču i jačaju timski duh, a dobro raspoloženje s terena osjećamo i na poslu. Upravo razmišljamo i o aktiviranju košarkaške ekipe.“

Financijski rezultati za prvo tromjesečje AD Plastik Grupe potvrđuju rast prihoda i najavljene prognoze. Poslovni prihodi Grupe porasli su za 20,3 posto i za prva tri mjeseca iznose 323,33 milijuna kuna. Ostvarena je neto dobit u iznosu od 31,84 milijuna kuna što je povećanje od 35,92 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ovako snažan rast prihoda rezultat je novougovorenih poslova, ali i porasta narudžbi postojećih kupaca te oporavka ruskog tržišta. Snažna fokusiranosti na unaprjeđenje procesa i troškovnu efikasnost rezultirali su značajnim rastom dobiti. EBITDA Grupe u promatranom razdoblju iznosi 52,16 milijuna kuna što je rast od 23,43 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

„Ostvareni rezultati potvrđuju uspješnu realizaciju planiranih poslova i najavljenog rasta poslovanja. Pokazuju kako uspješno ostvarujemo planiranu strategiju rasta i zadane ciljeve, ali i unaprjeđenje poslovne efikasnosti. U nekim ih segmentima čak i nadmašujemo.“, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Nastavlja se trend poboljšanja financijske pozicije Grupe u prva tri mjeseca što se najbolje očituje kroz daljnje smanjenje neto financijskog duga koji je manji za 15,36 milijuna kuna u odnosu na posljednji dan 2017. godine.

„Daljnji razvoj kompanije zasnivamo na dobrim temeljima i to nam daje sigurnost i dodatnu motiviranost. Porast proizvodnje i prodaje na svim našim lokacijama ciljevi su koje ostvarujemo i koje ćemo nastaviti ostvarivati u skladu sa svojom strategijom poslovanja. Nastavljamo s novim investicijama, rastom poslovanja i realizacijom planiranih rezultata.“, rekao je Marinko Došen.

Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu nadasve je dobar primjer suradnje gospodarskih subjekata i sveučilišta. AD Plastik već nekoliko godina sudjeluje u ovom projektu, a ove je godine kompanija dobila i priznanje za izvrsnu suradnju. Nagradu za uspješno odrađenu studentsku praksu primila je Antonija Perkušić koja je praksu obavljala upravo u AD Plastiku, a suradnju s kompanijom nastavlja preko student servisa i nakon završetka prakse.

Povodom ADP Dana koji obilježavamo 22. travnja, na Dan planete Zemlje, na svim lokacijama Grupe pripremili smo zajedničku akciju uređenja okoliša, a već se tradicionalno u sjedištu kompanije održavala i „Pričaonica“ s Upravom. Organiziran je i team building za menadžment kompanije. Uz motivacijsko predavanje „Moj put do uspjeha“ vaterpolskog trenera Ratka Rudića i „ADP Direkta“ Zorana Šprajca, organiziran je bio i natjecateljski program „Tišina, snima se“. Timski rad uvijek donosi bolje rezultate!

Objavljeni revidirani godišnji financijski izvještaji potvrđuju kako je 2017. godina za AD Plastik Grupu bila jedna od najboljih u posljednjih deset godina. Poslovni su prihodi Grupe porasli za 16,5 posto u odnosu na godinu ranije i iznose 1.090,14 milijuna kuna. Neto dobit za 2017. godinu iznosi rekordnih 70,21 milijun kuna i viša je za 41,2 posto u odnosu na prethodnu godinu. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u izvještajnom razdoblju iznosi 158,43 milijuna kuna što je rast od 16,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Sukladno najavama, EBITDA marža zadržala se na prošlogodišnjoj razini od 14,5 posto.

„Uspješni rezultati razlog su za zadovoljstvo, ali ujedno i poticaj za daljnju realizaciju planiranih ciljeva. Ovo je bila jako uspješna godina za AD Plastik Grupu i čvrst temelj za planiranu budućnost. Naši su poslovni prihodi u izvještajnom razdoblju porasli za 16,5 posto, a to pokazuje kako su realizirane investicije i projekti u protekloj godini bili dobar strateški izbor.“, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Nastavlja se trend poboljšanja financijske pozicije u kompaniji te je ostvaren rast poslovanja uz daljnje smanjenje neto duga. Kreditna je zaduženost manja za 54,11 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

„Tijekom prošle godine dogovorili smo značajan broj novih poslova za više modela vozila Renault Grupe, PSA Grupe, Forda, Volkswagena i Nissana koji će nam u sljedećim godinama osigurati pri-hode veće od 150 milijuna eura. Pred nama je vrlo značajno i dinamično projektno razdoblje. Naš prioritet u daljnjem poslovanju ulaganje je u tehnološki razvoj i znanja, uz sveukupni rast Grupe na europskom i ruskom tržištu automobila. To ćemo ostvariti planiranim porastom proizvodnje i prodaje na svim lokacijama.“, dodao je Marinko Došen.

AD Plastik Grupa objavila je svoj prvi Integrirani izvještaj za 2017. godinu koji obuhvaća izvještaj poslovodstva kompanije, izvještaj o održivom razvoju i godišnje financijske izvještaje. Sadrži sve ključne financijske i nefinancijske informacije kojima se izvještava o utjecaju naše kompanije na društvo i okoliš. Odlučila se za integrirani način izvještavanja u cilju kvalitetnije i sveobuhvatnije informiranosti svojih dionika. Na ovaj su način povezane financijske vrijednosti kompanije s poslovnim vrijednostima iz područja društva i okoliša. Cilj je svojim dionicima temeljito i transparentno predočiti strategiju poslovanja kompanije, svoje financijske rezultate, korporativnu kulturu i pristup društveno odgovornom poslovanju.

Svojim izvješćem o održivosti AD Plastik Grupa našla se među pet najboljih na regionalnoj razini te je dobila posebno priznanje za izvješćivanje o ljudskim pravima, koje joj je uručeno u Varšavi u sklopu CSR Fairsa. 

„Ovo je još jedno u nizu priznanja za ostvarene rezultate i napredak u području društvene odgovornosti. Ulažemo velike napore i sredstva u poboljšanje i unaprjeđenje našeg održivog poslovanja i to je preduvjet uspješnosti u modernom poslovnom svijetu. Naše je opredjeljenje stalno se razvijati u tom smjeru i ponosni smo što to prepoznaje stručna i široka javnost. Posebno nas veseli što je na regionalnoj razini prepoznato naše izvješćivanje u području ljudskih prava, ali naš izvještaj o održivosti samo je sublimirani godišnji prikaz svega onoga što svakodnevno radimo i živimo unutar svoje kompanije.”, izjavio je tom prigodom predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

AD Plastik Grupa priprema izvješća o održivosti od 2012. godine, a ovo je drugi put da se  natjecala za Green Frog Award na lokalnoj i po prvi puta na regionalnoj razini. Ocjenjivački sud izdvojio je izvješće o održivom razvoju AD Plastik Grupe zbog posebnog fokusa na ljudska prava, koja su ključni element dobre prakse u organizaciji. U  natječaju je sudjelovalo pet zemalja: Hrvatska, Češka, Poljska, Rumunjska i Mađarska s ukupno 69 izvješća od koji je 12 otišlo na regionalnu razinu, a pet u finale Green Frog Award.

Nagrada Green Frog Award prvi put je dodijeljena u Mađarskoj 2000. godine, u organizaciji Deloitte Mađarske. Od tada se širi na druge zemlje Srednje Europe, a od 2015. godine nagrada se dodjeljuje i na regionalnoj razini.

U organizaciji Rotaract kluba Zagreb Centar i Studentskog zbora FSB-a, u prostoru Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu održana je konferencija ‘Rotaraction – Rotate the industry’. AD Plastik Grupa bila je sudionik konferencije čiji je osnovni cilj bio približiti studentima tržište rada i upoznati ih s mogućnostima koje se nude nakon završetka studija. Konferencija je okupila studente završnih godina različitih struka koji još tijekom studija aktivno razmišljaju o svom zaposlenju.

„Naša kompanija na najbolji način predstavlja praksu mnogih zanimljivih predmeta koje studenti uče tokom studija. Kroz prezentaciju sam nastojao studentima predstaviti život inženjera u našoj kompaniji te činjenicu da za rad u automobilskoj industriji nije potreban odlazak u inozemstvu, već sve to što kao studenti priželjkujemo imamo u Zagrebu i u Solinu.“, rekao je voditelj industrijalizacije AD Plastika Mario Barunica.