MBA studenti s Pennsylvania State Universityja, već treću godinu zaredom posjetili su našu tvornicu u Zagrebu. Njihovo područje interesa su inovacije u industrijama, a posebice one koje utječu na planiranje, proizvodnju i nabavu u automobilskoj industriji. Prilikom posjeta, upoznali su se s izazovima, mogućnostima i inovacijama u automobilskoj industriji, istraživanjem tržišta te izvozom. Rasprava o standardima kvalitete bila je jako zanimljiva i konstruktivna. Hvala na posjeti, kreativnosti i radujemo se ponovnom susretu.  

ADP Starter novi je strukturirani pripravnički program za magistre inženjere strojarstva i industrijskog inženjerstva bez radnog iskustva, koji je upravo pokrenut. Tijekom pripravničke godine, ADP Starteri prikupljat će nova znanja i vještine u svim ključnim odjelima kompanije. Ovisno o usvajanju znanja, afinitetima i mogućnostima, postupno će se širiti i njihove odgovornosti. Svaki će modul biti ocijenjen od strane mentora, ali i od strane Startera kako bi program što kvalitetnije zaživio u praksi. Nakon pripravničke godine, Starteri će imati mogućnost daljnjeg razvoja karijere unutar kompanije.

Krešimir Banjan, Ivan Drnas, Ivana Karin, Anamarija Markotić i Tomislav Petrić prvi su u nizu mnogobrojnih Startera koje planiramo obučavati. Dobrodošli u AD Plastik tim!

AD Plastik Grupa tradicionalno na simboličan način obilježava Dan žena na svim svojim lokacijama. Svaka žena zaslužuje divljenje i poštovanje, a znanje, zalaganje i trud naših zaposlenica, vrijednosti su koje svakodnevno prepoznajemo.

Ovom se prazniku posebna pažnja poklanja na našim ruskim lokacijama pa u galeriji možete pogledati kako se slavilo u Vintaiju.

Sretan Vam Dan žena!

Našu tvornicu u Solinu prvi put su posjetili i učenici Tehničke škole iz Imotskog. Profesorica Petrana Brečić htjela je motivirati svoje učenike i pokazati im kako u praksi izgleda ono što ih svakodnevno podučavaju u školskim klupama. Aktivnim sudjelovanjem i pitanjima tijekom razgledavanje proizvodnog pogona, učenici su iskazali svoje oduševljenje i potvrdili kako je upravo ovo najbolji način učenja – teorija u praksi. Automobilska industrija za mlade je učenike izniman izazov i, iako prvi, ovo će zasigurno biti tek jedan u nizu budućih posjeta.

Po prvi puta smo se kao AD Plastik Grupa predstavili na sajmu poslova u Tiszaújvárosu,
što je izazvalo silno zanimanje mladih mađarskih inženjera. Najveći interes pokazali su za
naše proizvode i tehnologije, zanimala ih je mogućnost zapošljavanja na inženjerskim
pozicijama i na proizvodnim poslovima. Voditelj proizvodnje Lénárt László i Banók
Zsuzsanna iz ljudskih resursa razgovarali su s posjetiteljima koji su iznimno zanimanje
pokazali za AD Plastik Grupu koju prepoznaju kao poželjnog poslodavca. Sajmovi poslova
omogućavaju nam izravnu komunikaciju i razmjenu informacija s tražiteljima posla
različitih profila, što uvelike pomaže budućim zaposlenicima i nama kao poslodavcu.
Vidimo se opet!