U našoj je ruskoj tvornici u Kalugi svečano obilježen Dan strojarstva, a tom su prilikom podijeljene i nagrade zaposlenicima. Direktor tvornice Nino Kaćanski izrazio je zahvalnost zaposlenicima na njihovom dugogodišnjem savjesnom radu.

Počasnu plaketu Ministarstva ekonomskog razvoja Kaluške oblasti dobio je Valerij Aleksandrovič Kurakov, serviser za održavanje i popravak opreme, a počasnu plaketu Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije Nikolaj Pavlovič Dmitriščuk, radnik na mlinu odjela proizvodnje. Zahvalnica Guvernera Kaluške oblasti uručena je našoj Tatjani Aleksejevnoj Lavruškini, skladištarki odjela tehnike. Ponosni smo što su dio našeg tima!

Povodom početka nove akademske godine, studentima prve godine preddiplomskih stručnih studija predstavili smo svoje poslovanje, tehnologije, proizvode, kupce i tržišta na kojima poslujemo. 

Kompaniju je predstavio Ivan Jurčević koji je tom prilikom izjavio: „Najljepše mi je izlagati pred ovako mladim ljudima koji su naši potencijalni budući zaposlenici. Njih trebamo dovoljno zainteresirati kako bismo im po završetku studiji bili među prvim i najpoželjnijim poslodavcima na tržištu. Vjerujem kako smo u tome i uspjeli.“

Predstavljen je i način funkcioniranja ADP Starter programa o kojem je govorila Ivana Karin, donedavna studentica koja je svoje sposobnosti i kvalitete iskazala upravu kroz navedeni program.

Hrvatska udruga poslodavaca organizirala je u suradnji s Nabavom Plus drugo u nizu edukativnih događanja „Pametna nabava – ljudi, tehnologija, promjene“, na temu Nabava 2020 – Hrvatska, EU, svijet. Središnji dio događanja bila je panel rasprava na kojoj su teme bile vezane uz poslovanje u Hrvatskoj, EU i svijetu. Na panelu su sudjelovati Petar Milas (Business Operations Manager/Altpro), Denis Miletović (Rukovoditelj operativne nabave/AD Plastik), Daniiel Pavlić (PMP/RIS), Nikolina Podoreški (Senior Procurement Business Partner/Nestlé South East European Market) i Mirela Senica (Voditeljica nabave za CEE i MEA regiju/IBM i Predsjednica HUND-a), a moderatorica je bila Renata Ivaštinović iz Nabave Plus.

„Važna su strateška partnerstva i pozicioniranje u konkretnim kvalitetama koje kao tvrtka nudimo. Trudimo se biti ekološki osviješteni, digitalizirani i nuditi dodatne vrijednosti koje drugi ne nude. Dobavljači su također važni kao partneri s kojima moramo surađivati i stvarati dobre međuljudske odnose s njima kako bismo razumjeli tržišne potrebe i sukladno tome stvarali najbolje strategije prilagodbe.“, rekao je Denis Miletović, rukovoditelj operativne nabave AD Plastika.

Na događanju je zaključeno kako je važno nastaviti raditi na povećanju razumijevanja uloge nabave u poduzećima kroz otvoren dijalog s korisnicima i upravama te kroz stvaranje suradničke kulture. Tehnologija i novi trendovi, kao i učenje iz postojećih primjera dobre prakse može pomoći u kreiranju boljih rješenja nabavnih procesa te u poboljšanju postojećih.

Izrada plana prodaje uobičajeni je dio posla, ali kad rad spojite s ugodom užitak je nemjerljiv. Kolege iz ruskog odjela prodaje AD Plastik Grupe tim su se povodom sastale sa svojim hrvatskim kolegama u Solinu. Nakon uspješnog i napornog radnog tjedna, veselo društvo je, već gotovo tradicionalno, otišlo na kratki teambuilding na Plitvička jezera. Četvrti je to put da se ovako okupljaju u istom sastavu Dino, Toma, Marko, Dmitriy, Roman, Tatyana, Mirko i njegov pas Trash. Ruske kolege ne kriju oduševljenje atmosferom, ljudima i prirodnim ljepotama i uvijek se prepuni dojmova vraćaju svojim kućama. Jednako tako izgledaju i „uzvratni“ susreti u Rusiji, zato je divno biti dijelom multikulturalne poslovne zajednice.

I ove se godine u Zagrebu održala Red Bull Soapbox utrka za najhrabrije vozače amatere u ručno izrađenim vozilima. Jedan od sudionika bio je i naš kolega Dominik Grgić iz Zagreba koji je sa svojim timom osvojio trideseto mjesto čime su osigurali sudjelovanje na još jednoj ludoj utrci u Poreču.

Njihova mala žuta „jurilica“ na sebi ima plastične dijelove iz naše zagrebačke tvornice, što je zasigurno doprinijelo ostvarenju njihovih želja. „Jurnjava niz Kaptol prema Trgu Bana Josipa Jelačića pravi je užitak, a najzabavniji je dio prelijetanje šikane na polovini puta.“, rekao nam je Dominik.

Sretno dečki!

Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora, donesena je odluka o imenovanju Marinka Došena predsjednikom Uprave u još jednom mandatnom razdoblju i to u trajanju od pet godina, a po isteku njegovog trenutnog mandata.

Na temelju ostvarenih uspješnih rezultata i unaprjeđenja poslovanja kompanije postignutih u proteklom razdoblju, ova je odluka donesena u cilju osiguravanja kontinuiteta rada Uprave i ostvarenja dugoročnih poslovnih ciljeva kompanije.

Marinko Došen imenovan je predsjednikom Uprave AD Plastika 6. veljače 2015. godine, a sadašnji mandat započeo mu je 20. srpnja 2016. i traje do 20. srpnja 2020. godine. 

O imenovanju ostalih članova Uprave odlučivat će se prije isteka postojećeg mandata.

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove u vrijednosti 46,5 milijuna eura na ruskom tržištu i to za različite modele vozila. Ovo je nastavak uspješne suradnje s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ koja je jedan od ključnih proizvođača automobila na ruskom tržištu.

S ovim je kupcem ugovoreno 24 milijuna eura poslova za novi model Granta Square, nasljednika trenutno najprodavanijeg modela na ruskom tržištu Lade Granta. Za to će se vozilo obloge krovova, zaštite podvozja, blatarice i zaštite zadnjih branika proizvoditi u tvornici AD Plastik Togliatti a samo vozilo će se proizvoditi u tvornici AvtoVAZ-a u Togliattiju. Granta Square proizvodit će se u tri verzije i to limuzinska verzija Sedan, kompakt verzija Sportback i povišena off road verzija Cross. Granta je na ruskom tržištu prihvaćena kao najpovoljnije obiteljsko vozilo koje nudi najbolji omjer komoditeta, opreme i cijene. Kod proizvodnje novih modela vozila stalno se podiže razina njihove kvalitete pa je tako kod Granta Squarea naglasak na poboljšanjima akustike i vizualnog dojma interijera i eksterijera vozila. Ovo je vozilo jedno od najtraženijih na ruskom tržištu i samim time ova je suradnja za AD Plastik Grupu posebno važna.

Nakon ozbiljne suradnje dogovorene u srpnju za vozila Renault Logan i Sandero, dodatno je ugovorena i proizvodnja obloga krovova za navedene modele u vrijednosti od 12 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje vozila ugovorenih s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Uspješna suradnja nastavlja se i s Volkswagen Grupom na ruskom tržištu pa je tako 10,5 milijuna eura novih poslova ugovoreno za vozila Volkswagen Tarek i Škodu Karoq. Za ove će se modele proizvoditi obloge prtljažnika vozila u tvornici AD Plastik Kaluga, a početak serijske proizvodnje vozila planiran je krajem 2020. godine s predviđenim trajanjem od sedam godina.