Zagrebačka tvornica AD Plastik Grupe na Jankomiru dobila je jedan od najprestižnijih certifikata kvalitete u automobilskoj industriji – Ford Q1. Predstavnik Forda svečano ga je uručio predsjedniku Uprave Marinku Došenu, a tradicionalnim podizanjem Ford Q1 zastave zagrebačka je tvornica svrstana među najkvalitetnije dobavljače ovog svjetskog proizvođača automobila.


Ford Q1 certifikat pokazatelj je iznimne kvalitete dobavljača i dodjeljuje se onima koji su postigli izvrsnost prema različitim i iznimno strogim kriterijima i zahtjevima Forda. Certificiranje prema Fordovim metodama jedno je od najzahtjevnijih u automobilskoj industriji, zbog čega je posebno cijenjeno.


„Ovo je za nas veliko priznanje koje potvrđuje kvalitetu isporučenih proizvoda i ponovljivost naših procesa na globalnom tržištu, što dodatno učvršćuje našu poziciju poželjnog i pouzdanog dobavljača i partnera. Naša usredotočenost na ispunjavanje zahtjeva svojih kupaca, prije svega isporukom proizvoda visoke kvalitete i performansi u točno zadanim rokovima, zasjala je u punom sjaju. Partnerske odnose sa svojim kupcima već godinama temeljimo na kvaliteti i povjerenju, a ovo je je još jedan pokazatelj koliko smo u tome uspješni. U ovim vrlo zahtjevnim vremenima kada nam svima nedostaje više dobrih vijesti, ovaj certifikat ima posebnu vrijednost za sve naše zaposlenike. Oni su i tijekom ove vrlo zahtjevne procedure pokazali iznimno znanje, kvalitetu i strast, i hvala im na tome.“, izjavio je Marinko Došen prilikom preuzimanja certifikata.


Iako solinska tvornica AD Plastik Grupe Q1 certifikat ima već dugi niz godina, zagrebačka je tvornica potvrdu dobila u kolovozu 2022. godine nakon procesa pripreme i certificiranja koji su trajali gotovo tri godine. Tijekom procesa prezentirano je preko dvije stotine različitih dokumenata s detaljnim opisima procedura i pokazatelja koji uključuju cjelokupni lanac opskrbe i proizvodnu kvalitetu. Ford zahtjeva visoku razinu digitalizacije procesa, planiranja proizvodnje i otpreme, nultu toleranciju na ods-tupanja u kvaliteti samog proizvoda, pouzdano i precizno upravljanje lancem opskrbe, narudžbama, kapacitetima, dobavljačima, ambalažom, prostorom i materijalima, što je AD Plastik u potpunosti ispunio.


Tvornica AD Plastik Grupe u Zagrebu trenutno proizvodi komponente za novo vozilo Ford Puma ST-line i dnevno se u prosjeku isporučuje nekoliko tisuća dijelova za tog proizvođača automobila.

Međusobna suradnja s akademskom zajednicom neizostavni je dio razvojne strategije naše kompanije, stoga i ove godine nastavljamo svoje aktivnosti i radimo na unaprjeđenjima suradnje. Nedavno su solinsku tvornicu AD Plastik Grupe posjetili studenti treće godine KTF-a koji su se upoznali s proizvodnim procesima, ali i kontrolom kvalitete proizvoda. Svoje su zanimanje potvrdili nizom pitanja koje su uputili stručnjacima iz naše kompanije, a nama je iznimno zadovoljstvo svojim iskustvom i primjerima pomoći im u daljnjem odabiru karijere i obrazovnog smjera u kojem se žele razvijati.