AD Plastik Grupa u New Yorku

Zagrebačka i Ljubljanska burza održale su prvo predstavljanje svojih tržišta i izdavatelja u SAD-u. Događanje je održano u New Yorku, na NASDAQ-u, drugoj najvećoj svjetskoj burzi, u suradnji sa svjetski poznatom investicijskom kućom Auerbach Grayson, uz izuzetno dobar odaziv američkih ulagatelja. Ovo je prvi put kako je predstavljanje hrvatskog i slovenskog tržišta kapitala organizirano izvan Europe.

Ulagateljima su se predstavile hrvatske kompanije AD Plastik Grupa, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Podravka i Valamar Riviera te slovenske kompanije Krka, Petrol i Triglav Grupa.

Vodeće hrvatsko nezavisno investicijsko društvo Intercapital sudionicima događanja predstavilo je hrvatsko i slovensko tržište te njegov potencijal, a kompanije su u konačnici održale više od 60 individualnih sastanaka s američkim ulagateljima.

„Prije svega pozdravljam inicijativu Zagrebačke burze i nadam se kako će prezentacija u New Yorku pomoći privući nove investitore. Podržavamo sve aktivnosti Burze koje će omogućiti da zajedničkim snagama oživimo hrvatsko tržište kapitala. Zadovoljni smo iskazanim interesom od strane američkih investitora za AD Plastik Grupu i vjerujem kako će potencijal naše dionice i poslovanja biti prepoznat i na tom tržištu. AD Plastik Grupa bilježi jako dobre poslovne rezultate posljednjih godina, novougovoreni poslovi osiguravaju nam stabilnost i u narednom razdoblju, a vjerujemo kako će to biti adekvatno valorizirano i kroz cijenu naše dionice.“, izjavio je tim povodom predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen.

Zagrebačka i Ljubljanska burza nastaviti će i ubuduće s individualnim i zajedničkim aktivnostima kako bi povećali interes za svoja tržišta kapitala te ojačali povjerenje domaćih i stranih ulagatelja.

„Prvi put u povijesti Zagrebačke burze organiziramo predstavljanje naših najistaknutijih izdavatelja američkim ulagateljima. Vrlo smo zadovoljni interesom te se nadamo da će upoznavanje američkih ulagatelja s našim kompanijama i potencijalom regionalnog tržišta rezultirati njihovim interesom za investiranje u hrvatske i slovenske kompanije.“, izjavila je tim povodom Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.