Dan velikih planova

U sklopu jedne od najvećih poslovnih konferencija u Hrvatskoj Dan velikih planova 2020., u organizaciji poslovnog tjednika Lider, održana je panel rasprava na temu Razvoj poslovanja i upravljanje rizicima. Uz predsjednika Uprave AD Plastik Grupe Marinka Došena, na panelu su sudjelovali osnivačica i članica Uprave Poslovne inteligencije Anita Cvetić Oreščanin, osnivač i predsjednik Upravnog odbora JGL-a te osnivač i predsjednik Nadzornog odbora Tokić d.o.o Ilija Tokić. Raspravom je moderirao Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

Planiranje u nesvakidašnjim uvjetima, iskustva tijekom krize i predviđanja oporavka, bile su glavne teme panel rasprave.

„Vjerujem kako će se automobilska industrija oporaviti brže od planiranog tako da 2022. možemo očekivati povratak na količine prije same krize. Već sljedeća godina bit će godina oporavka za industriju i za nas. Razloga za blagi optimizam daju nam i najave naših kupaca koje su bolje od naših očekivanja. Broj vozila na montažama veći je od predviđanja u svibnju i lipnju što je jako dobro. Mislim kako je najgore razdoblje iza nas. Automobili su se i u ovoj krizi pokazali kao jedno od najsigurnijih prijevoznih sredstava tako da nema razloga za bojazan. Vozila će se sigurno i dalje proizvoditi i automobilska industrija će se razvijati. Primjerice, niti jedan Renault Clio u Sloveniji ne može se proizvesti bez naših komponenti. Slovenski Revoz sada sklapa preko 600 vozila dnevno što je jako dobar trend. Naši su planovi ambiciozni, prilagodili smo ih trenutnoj situaciji, ali mi dugoročno planiramo. Trenutno imamo 50 aktivnih projekata čija serijska proizvodnja tek slijedi. Tome u prilog govore i novi poslovi koje smo ugovorili.“, rekao je između ostalog Marinko Došen.

Po dvanaesti put Dan velikih planova okupio je ključna imena hrvatske poslovne zajednice, a unatoč vrlo izazovnim vremenima, optimizma među sudionicima nije nedostajalo. Nakon pozdravnih govora organizatora i partnera, uvodna su izlaganja održali guverner HNB-a Boris Vujčić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.