Dionica s najvećim porastom cijene

Dionica s najvećim porastom cijene

Na svečanoj dodjeli Nagrada Zagrebačke burze, AD Plastiku je po prvi puta dodijeljena ova nagrada i to u kategoriji Dionica s najvećim porastom cijene.

„Iznimna nam je čast primiti ovu nagradu jer ona potvrđuje naše vrijednosti i povjerenje investitora koji ulažu u dionice AD Plastika. U ovim izazovnim vremenima u kojima poslujemo, povjerenje naših dioničara jedan je od osnovnih prioriteta kompanije. Nastavit ćemo ostvarivati zadane poslovne planove, povećavati operativnu efikasnost i profitabilnost te razvijati kvalitetu poslovnog izvještavanja i unaprjeđivati visoke standarde transparentnosti. Ovo nam je dodatni poticaj i odgovornost za daljnji razvoj i stvaranje dodane vrijednosti kompanije, koje temeljimo na harmoničnom odnosu svih naših dionika.“, izjavio je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen zahvalivši na nagradi.

Zagrebačka burza 2012. godine utemeljila je Nagrade Zagrebačke burze s ciljem jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti. Smatrajući kako izvrsnost svakako zaslužuje priznanje, nagrađivanje prepoznavanjem i podržavanjem najboljih postalo je tradicija. Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučio je o nagradama u sedam kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala.

Jubilarna peta dodjela Nagrada Zagrebačke burze okupila je rekordan broj uzvanika., a predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić tom je prigodom izjavila: „Želja nam je kontinuirano identificirati i nagrađivati ono što je na našem tržištu dobro. Ne želimo gledati iza, već ispred sebe i voditi se dobrim primjerima. Drago nam je što je naša nagrada prepoznata kao priznanje izvrsnosti te je dobitnici često ponosno ističu.“

U kategoriji Dionice s najvećim prometom nagradu je dobio Hrvatski telekom, dok je dionica Atlantske plovidbe ostvarila najveći porast prometa. Interkapital vrijednosni papir dobitnici su nagrade za Člana godine, a nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala dodijeljena je Europskoj banci za obnovu i razvoj. Titulu Dionice godine prema izboru javnosti ponijela je dionica Valamar Rivijere d.d., a nagrada Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala pripala je matematičaru i edukatoru Toniju Milunu.