Dobri rezultati prvog tromjesečja

Prema upravo objavljenom međuizvještaju poslovodstva za prva tri mjeseca 2020. godine, poslovni prihodi AD Plastik Grupe iznose 362,6 milijuna kuna i bilježe rast od 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini Grupe iznosi 62,7 milijuna kuna što je rast od 36,3 posto.

„Sigurnim smo korakom zakoračili u ovu godinu i većim dijelom ovog izvještajnog razdoblja poslovali u skladu sa svojim planovima i ciljevima. Širenjem virusa COVID-19 pred sve nas su stavljeni značajni izazovi pa su tako u drugoj polovini ožujka naši kupci bili primorani privremeno zaustaviti svoje proizvodne pogone, a posljedično i mi. Stabilna financijska pozicija kompanije omogućava nam lakše podnijeti teret krize s kojom smo suočeni, a koristimo i mjere Vlade kako bismo osigurali održivost poslovanja.“, rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.  

Ostvarena je EBITDA marža od 17,29 posto, a unatoč negativnom utjecaju slabljenja tečajeva ruske rublje i mađarske forinte, neto dobit Grupe nešto je viša od prošlogodišnje u promatranom razdoblju i iznosi 28,2 milijuna kuna.

„Na svim lokacijama Grupe poduzimamo niz aktivnosti u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti svojih zaposlenika. Iako će ova situacija zasigurno puno toga promijeniti, kontinuirano brinemo o održivosti svog poslovanja i koristimo ovu situaciju kao priliku za učenje i unaprjeđenje u svim segmentima svog poslovanja. Naš je cilj prebroditi krizu sa što manjim posljedicama i zadržati svoje pozicije kvalitetnog i pouzdanog partnera. Vizija i smjer kojim se želimo razvijati su jasni i od toga nećemo odustati. Kriza će nas malo usporiti, ali sigurno nas neće zaustaviti. Vjerujem kako ćemo u tome uspjeti i dugoročno opravdati povjerenje svih svojih dionika.“, izjavio je Marinko Došen.