Iz mađarske tvornice dijelovi za Audi, BMW i Suzuki

Među novim poslovima ugovorenim za europsko tržišteukupne vrijednosti 10,2 milijuna eura, prvi su poslovi za mađarsku tvornicu AD Plastik Grupe dogovoreni od početka njene integracije. Za tržište Mađarske dogovoreni su poslovi za vozila Suzuki Vitara i S Cross, Audi A3 i Audi A3 CC te BMW 3 sveukupne vrijednosti 3,6 milijuna eura.

Glavni udio u realizaciji Tisza Automotivea ima Suzuki, a upravo za vozila Vitara i S Cross ugovoreni su novi poslovi proizvodnje obloga hladnjaka.

„Iako se ne radi o financijski velikom projektu, ova je nominacija važna zbog kontinuiteta suradnje s ovim renomiranim proizvođačem i najvećim kupcem u našoj mađarskoj tvornici. Uspostavili smo vrlo važnu suradnju naših službi razvoja koja će zasigurno rezultirati nekim novim realizacijama i izazovima.“, izjavio je Toni Štambuk, direktor prodaje za EU tržišta.

S kupcem Alro ugovoreni su poslovi proizvodnje vanjskih obloga vrata i komponenti branika za Audijeva vozila ukupne vrijednosti 2,2 milijuna eura, a s kupcem SMP ugovorena je proizvodnja krovnih letvica za vozila BMW 3 u vrijednosti od 0,9 milijuna eura. Navedeni poslovi realizirat će se u mađarskoj proizvodnoj lokaciji koja trenutno proizvodi i dijelove za Bentley, proizvođača s iznimno visoko postavljenim standardima kvalitete. Najveći dio realizacije za Bentley čini proizvodnja plastičnih komponenti koje se oblažu specijalnom kožom isporučenom od kupca koji strogo nadzire proces.

„Do kraja 2019. godine planirana je potpuna integracija Tisza Automotivea u sustav AD Plastik Grupe i nakon reorganizacije koju provodimo i planiranih investicija, lokacija u Mađarskoj bit će potpuno spremna za nove poslove i izazove. Tvornica ima veliki potencijal i sigurno će doprinijeti našem pozicioniranju kao jednog od vodećih globalnih dobavljača na području istočne Europe.“, rekao je Daniel Kovač, direktor tvornice Tisza Automotive.

AD Plastik Grupa ugovorila je i nove poslove sa svojim dugogodišnjim kupcima Renault Grupom i Hellom. Tako će proizvoditi nosače radara za vozila Renault Traffic ukupne vrijednosti 1,5 milijuna eura te kućišta svjetla za vozila Nissan Navara i Volvo V40 ukupne vrijednosti 5,1 milijun eura.