Još jednom najbolji izvoznik u Sloveniju

U sklopu konvencije Hrvatskih izvoznika koja je ove godine održana pod nazivom Izvoz kao generator rasta i razvoja Republike Hrvatske, tradicionalno su dodijeljene nagrade Zlatni ključ. AD Plastik još jednom je dobio nagradu Zlatni ključ kao najbolji izvoznik na slovensko tržište.

„Već nekoliko godina zaredom AD Plastik osvaja nagradu Zlatni ključ što je još jedna u nizu potvrda naše uspješnosti. Slovenija je nama iznimno značajno tržište s obzirom da se tamo nalazi Renaultova tvornica Revoz, jedan od naših najvećih kupaca. S obzirom na nove poslove dogovorene s Revozom, za očekivati je i daljnji rast na ovom tržištu.“, rekla je članica Uprave Sanja Biočić prilikom preuzimanja nagrade.

Između ostalog, na konvenciji je istaknuto kako od svih hrvatskih kompanija, njih 15 posto čine izvoznici koji zapošljavaju 51 posto svih radnika i čine 75 posto ukupne dobiti. U  Deklaraciji hrvatskih izvoznika 2018 naznačeno je kako se  izvoznici zalažu za primjenu novih tehnologija, ističući kako to ne ovisi samo o poduzetnicima već i kombinaciji mjera ekonomskih politika u području industrijskog razvoja, inovacija, infrastrukture i obrazovanja.

Predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago tom je prigodom ocijenio kako su izvoznici najbolji dio gospodarstva, a kao takvi možda su i jedini temelj za kvalitetne promjene.