Najbolji veliki izvoznik u 2019.

AD Plastik najbolji je veliki izvoznik u 2019. godini te ujedno najbolji izvoznik u Francusku. Na svečanoj dodjeli nagrada Zlatni ključ, u sklopu 15. konvencije hrvatskih izvoznika održanoj u zagrebačkom City Plaza Centru pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH, nagrade je u ime kompanije primio predsjednik Uprave Marinko Došen.

Osim dobivenih nagrada, AD Plastik bio je nominiran u još dvije kategorije i to za najboljeg izvoznika u Sloveniju i najinovativnijeg izvoznika.

Prilikom preuzimanja glavne nagrade za najboljeg velikog izvoznika, Marinko Došen zahvalio se organizatorima u ime svih nagrađenih: “Veliko mi je zadovoljstvo i čast, ali ujedno i obveza za budućnost dobiti po drugi puta ovu nagradu u kratkom razdoblju. Ovo je rezultat predanog rada svih naših zaposlenika i stalnog ulaganja u znanja, kompetencije i konkurentnost. Prošle smo godine ostvarili povijesno najbolje poslovne rezultate, već petu godinu zaredom ostvarujemo dvoznamenkasti rast u vrlo zahtjevnoj industriji i kontinuirano unaprjeđujemo sve elemente poslovne uspješnosti. Ova nas je kriza usporila u daljnjim planovima, ali sigurno nas neće zaustaviti. Razlog za blagi optimizam u ovim nimalo jednostavnim vremenima daju nam novougovoreni poslovi, preko 50 projekata na kojima radimo te iskoristivost kapaciteta koja se polako vraća u normalu. Čestitam svim dobitnicima nagrada jer izvoznici uistinu trebaju biti okosnica gospodarstva.

Nakon svečane dodjele nagrada održana je panel rasprava na temu “Utjecaj korona krize na hrvatsko gospodarstvo i izvoz” koju je uvodnim izlaganjem otvorio guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Na panel raspravi su sudjelovali: Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, Marijana Ivanov i Josip Tica, profesori s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika.