Nastavak pozitivnih trendova poslovanja

Pozitivni trendovi poslovanja AD Plastik Grupe uspješno se nastavljaju i u trećem tromjesečju. Poslovni su prihodi porasli za 5,9 posto i za prvih devet mjeseci 2017. godine iznose 779,5 milijuna kuna. Ostvarena neto dobit u iznosu od 41,7 milijuna kuna veća je 33,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ukupnom rastu prihoda uvelike je doprinio konačni oporavak ruskog tržišta na kojem su poslovni prihodi porasli za čak 21 posto, dok sveukupan rast prodaje vozila u Rusiji u istom razdoblju iznosi 10,6 posto. Na tržištima Europske unije i Srbije AD Plastik ima stabilnu tržišnu poziciju koju je učvrstila kroz nove poslove dogovorene u 2017. godini..

„Neprestani rad na optimizaciji poslovne efikasnosti i upravljanju troškovima očituje se prvenstveno kroz povećanje ostvarenih marži i profitabilnosti. U izvještajnom je razdoblju ostvarena EBITDA marža od visokih 15,1 posto, a EBITDA iznosi 117,5 milijuna kuna i pokazuje rast od 18,2 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.“, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Financijska pozicija AD Plastik Grupe ojačana je u prvih devet mjeseci 2017. godine pa je tako, u odnosu na završetak prošle godine, kreditna zaduženost smanjena za 31,2 milijuna kuna.

„U promatranom razdoblju intenzivno smo radili na dobivanju novih poslova za postojeće kupce koji su u poodmakloj fazi pregovora i nadamo se skorim nominacijama. U trećem je tromjesečju isplaćena i dividenda od 8,5 kuna po dionici te smo započeli ulaganja u ‘Pilot liniju bojenja za industrijska istraživanja, razvoj i inovacije’.“, rekao je Marinko Došen.