Nova akvizicija AD Plastik Grupe

AD Plastik Grupa danas je postala stopostotni vlasnik mađarske kompanije Tisza Automotive d.o.o., čime ostvaruje ključne ciljeve poslovne strategije i srednjoročnog plana razvoja. Ovom akvizicijom osigurat će daljnji rast AD Plastik Grupe te proširenje portfelja kupaca.

Tisza Automotive proizvođač je plastičnih komponenti s više od 15 godina iskustva u automobilskoj industriji. Vodeći je dobavljač Suzukijeve tvornice u Mađarskoj, a osim Suzukija najvažniji su kupci Bentley i Volkswagen čiji su dobavljač prve razine. Ključne tehnologije tvornice u Mađarskoj su injekcijsko prešanje i puhanje koje su kompatibilne s postojećim tehnologijama AD Plastik Grupe. Ima više od 400 zaposlenih, a proizvodni pogoni, skladišta i uredi protežu se na 22.400 metara četvornih. Tisza Automotive proizvodi i za druge proizvođače automobila kao dobavljač druge razine pa su na listi njihovih kupaca Rehau, APCB, Reydel, Hanon Systems, Vernicolor, Mitsuba, Heycoustics i drugi.

 „Potencijalne akvizicije razmatrali smo i najavljivali duže vrijeme i to je dio naše poslovne strategije. Srednja i istočna Europa jedna su od najbrže rastućih tržišta u autoindustriji pa je Tisza Automotiv bila logičan izbor. Nalazi se na jako dobrom zemljopisnom položaju u odnosu na proizvođače automobila u tom dijelu Europe, imaju iskustvo u autoindustriji i dobar portfelj kupaca te koriste i razvijaju iste tehnologije kao mi. Nakon dubinske analize kompanije, prepoznali smo njihov daljnji potencijal razvoja i rasta te pozitivne učinke preuzimanja. Ovom akvizicijom širimo portfelj svojih kupaca i stvaramo dobre preduvjete za ostvarenje planiranog rasta Grupe.“, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.