Novi poslovi na europskom i ruskom tržištu

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove za izradu automobilskih dijelova s nekoliko proizvođača na europskom i ruskom tržištu u vrijednosti većoj od 35 milijuna eura.

Dogovorena je proizvodnja ublaživača udara za vozilo Buick namijenjenog američkom tržištu koje proizvodi francuska PSA Grupa. Početak proizvodnje planiran je 2021. godine s predviđenim trajanjem od šest godina. S PSA Grupom dogovorena je i proizvodnja vodilica stakla za modele vozila Citroen Peugeot 301, Picasso i Citroen C-Elysee. Početak proizvodnje predviđen je 2020. godine, a trajanje projekta dvanaest godina.

S dugogodišnjim kupcem Hella dogovoren je novi posao proizvodnje kućišta svjetla čiji je početak proizvodnje planiran 2018. godine, s predviđenim trajanjem od tri godine.

AD Plastik Kaluga dogovorila je nove poslove u tehnologijama brizganja i termoformiranja. Za model vozila Capture dogovorena je proizvodnja deflektora, nosača senzora i kamere, a početak projekta planiran je 2020. godine s predviđenim trajanjem od tri godine. Dogovorena je i proizvodnja obloga blatobrana za Renault Duster koji bi se trebali početi proizvoditi 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je tri godine.

Na ruskom je tržištu dogovoreno i više poslova s Volkswagen Grupom čiji se početak proizvodnje predviđa 2019. godine. Ugovorena je proizvodnja obloga motora i obloga petih vrata za Volkswagen Polo i Rapid s predviđenim trajanjem projekta sedam godina. Za model Tiguan dogovorena je proizvodnja zaštitnika blatobrana, a projekt bi trebao trajati šest godina. Obloge blatobrana proizvodit će se za modele Škoda Rapid i Volkswagen Polo a projekt bi trebao trajati sedam godina.