Novi poslovi u vrijednosti 31,8 milijuna eura

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove za rusko i europsko tržište u vrijednosti 31,8 milijuna eura. Na ruskom su tržištu ugovoreni dodatni poslovi za alijansu Renault-Nissan-AvtoVAZ u vrijednosti 22,4 milijuna eura, a na europskom se tržištu nastavlja suradnja s PSA Grupom s kojom su ugovoreni novi poslovi ukupne vrijednosti 9,4 milijuna eura.

Tvornica AD Plastik Togliatti u Rusiji proizvodit će ublaživače udara i vanjske obloge stupova za novi model Lada Granta te donje rešetke prednjeg odbojnika za nove modele vozilaRenault Logan i Sandero. Ovo su dodatni poslovi za nove modele vozila Alijanse za koje je najveći dio poslova ugovoren još tijekom 2019. godine. Početak serijske proizvodnje navedenih modela vozila planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina. Za vozilo Lada Granta ugovoreno je 15,2 milijuna eura vrijednosti novih poslova, a za nove modele Renaulta 7,2 milijuna eura.

Novi poslovi ugovoreni s PSA Grupom potvrda su vrlo uspješnog statusa AD Plastik Grupe na panelu dobavljača ovog renomiranog proizvođača automobila. Tvornica AD Plastik Grupe u Mladenovcu ugovorila je proizvodnju vodilica stakla za Opel Astru, najprodavanije Opelovo vozilo, ukupne vrijednosti 5,8 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od osam godina.

U solinskoj će se tvornici proizvoditi dijelovi eksterijera koji će se ugrađivati na dva različita modela vozila, točnije gornje rešetke za Fiat Ducato i Opel Vivaro, vozila iz FCA i PSA grupacije. AD Plastik Grupa prvi puta proizvodi dijelove za ove modele gospodarskih vozila, a vrijednost ugovorenog posla je 2,2 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je također u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od dvije godine.U Solinu će se ujedno proizvoditiekstraktori zraka za vozila Peugeot 308 i Opel Astra, a vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje ovog projekta planiran je za prvo tromjesečje 2021. godine, a očekivano trajanje je sedam godina.