Poslovi za PSA Grupu

Poslovi za PSA Grupu

U AD Plastik Grupi dogovoreno je nekoliko poslova za različite modele vozila PSA Grupe sveukupne vrijednosti 4,8 milijuna eura. Tako će se u hrvatskim tvornicama proizvoditi nosači i poklopci kamere za Peugeot 508, ekrani PHEV za Peugeot 508 i Peugeot 3008, ekstraktori zraka za Peugeot 208 i vodilice za Citroen Cactus. Početak serijske proizvodnje za sva navedena vozila planiran je u 2018. godini.

S ovim je kupcem postojala duža stanka u suradnji, stoga su dogovoreni poslovi posebno značajni za kompaniju. „Plan nam je povećati realizaciju PSA Grupe ugovaranjem novih poslova, a to uključuje proizvode i tehnologije koje do sada nisu bile zastupljene kod ovog kupca.“, rekao je voditelj programa Almir Mahmutović.

Ekrani PHEV (plug-in hybrid electrical vehicle) cjelovit su sklop ekrana ispod podvozja i AD Plastik će proizvoditi kompletan modul, a ekstraktori zraka proširit će zavidnu listu AD Plastikovih proizvoda. AD Plastik Grupa ujedno je dogovorila nove poslove na ruskom tržištu u vrijednosti 4 milijuna eura. Brizgani dijelovi eksterijera za vozila Renault Logan i Sandero fazu 2 proizvodit će se u AD Plastiku Togliatti, a početak serijske proizvodnje planiran je sredinom 2018. godine