Prvo crossover vozilo u Rusiji

Nedavno je dogovorena suradnja s Fordom u Rusiji vezana za proizvodnju obloga interijera novog EcoSporta za rusko tržište. Nakon Indije, Kine, Tajlanda i Brazila, Rusija je od kraja 2014. godine peta zemlja u svijetu koja proizvodi EcoSport. Ovo ujedno i prvo crossover SUV vozilo na ruskom tržištu.

EcoSport za rusko tržište prilagođen je zimskim uvjetima, dostupni su modeli s prednjim pogonom i pogonom na sva četiri kotača, dok su u ponudi motora dostupni 1.6 i 2.0. litreni benzinci. Proizvode se u tvornici Ford Sollersa u Naberezhnye Chelny (Tatarstan).

Početak serijske proizvodnje obloga interijera planiran je u lipnju 2017. godine, a očekivani godišnji prihod od navedenog projekta u punoj godini proizvodnje iznosi 1,5 milijuna eura.

„S obzirom na trenutni pad prodaje na ruskom tržištu, većina Tier I dobavljača ima višak slobodnih kapaciteta pa je konkurencija u osvajanju novih poslova iznimno jaka. Ovaj posao dokazuje kako AD Plastik komercijalno i tehnički može parirati najjačim konkurentima u branši. Ovom nominacijom vraćamo se na panel strateških dobavljača Forda u Rusiji što nam je iznimno važno i otvara nam mogućnosti konkuriranja i na drugim modelima vozila ovog kupca.“, rekao je direktor prodaje za Rusiju Mislav Čelar.