Rekordni prihodi AD Plastik Grupe

Privremeni i nerevidirani izvještaj AD Plastik Grupe za 2017. godinu pokazuje najbolje poslovne rezultate ostvarene u posljednjih deset godina. Poslovni prihodi Grupe u izvještajnom razdoblju porasli su za 16,15 posto i iznose 1.086,89 milijuna kuna.

Neto dobit porasla je za 37,3 posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 68,24 milijuna kuna. Stalno poboljšanje financijske pozicije i troškovne efikasnosti ogleda se i u ostvarenoj EBITDA koji iznosi 157,38 milijuna kuna i prikazuje rast od 15,84 posto u odnosu na prethodnu godinu. U 2017. godini Grupa je smanjila i kreditnu zaduženost za 54,11 milijuna kuna.

„Ostvareni porast prihoda pokazuje kako su realizirane investicije, programi i tehnologije u protekloj godini bile dobar strateški izbor. Adekvatno upravljanje troškovima i optimizacija poslovne efikasnosti rezultirali su rastom ostvarenih marži i dobiti. Stvorili smo ujedno preduvjete za daljnja kapitalna ulaganja i realizaciju potencijalne akvizicije.“, rekao je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Cijena dionice ADPL-R-A u protekloj godini bilježi rast od 22,54 posto pa je tako na dan 31. 12. 2017. godine iznosila 169,10 kuna, dok je CROBEX u istom periodu pao za 7,62 posto. U istom je razdoblju isplaćena dividenda u iznosu od 8,5 kuna po dionici. Godina će ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuju prihodi veći od 150 milijuna eura.

„Kupac je najvažnija figura u planiranju naših daljnjih aktivnosti pa smo tako u protekloj godini proširili proizvodne kapacitete u Zagrebu, dok su u Solinu maksimalno iskorišteni. Kontinuirani angažman rezultirao je i rekordno visokom prodajom koju smo ostvarili u zadnjem kvartalu 2017. godine. To je dobar pokazatelj trenda godine u koju smo već zakoračili. Ovo je za nas vrlo značajna projektna godina i pred našom je grupacijom vrlo dinamično razdoblje. Postavili smo snažne temelje za budući rast i razvoj i to nam daje sigurnost da možemo optimistično gledati prema budućnosti.“, rekao je Marinko Došen.