Rukohvati za Volkswagen

Solinska tvornica AD Plastik Grupe dobila je novi posao proizvodnje rukohvata za četiri Volkswagenova vozila čija proizvodnja je planirana u sljedećoj godini. Potpisani ugovor s Volkswagenom donijet će prihod od oko 2,5 milijuna eura godišnje u iduće četiri godine.

Cjeloviti projekt sastoji se od dva paketa, točnije dva tipa vozila u koja će se ugrađivati rukohvati AD Plastika. Jedan paket odnosi se na vozila VW Golf Sportsvan, Golf Variant (karavan) i Touran, dok se drugi dio paketa odnosi na VW Tiguan.

Golf „sedmica“ u proizvodnji je od 2013. godine, druga generacija Tourana od 2015. godine, dok se drugo izdanje Tiguana proizvodi od početka ove godine. Zanimljivo je naglasiti kako će se solinski rukohvati isporučivati većim dijelom u Njemačku (Wolfsburg  i Sachsen), ali jedan dio namijenjen je američkom tržištu pa će se tako isporučivati u njihovu tvornicu u Puebli, Meksiko.

S obzirom na količine koje Volkswagen proizvodi, koračajući uz bok Toyoti koja je na vrhu ljestvice po broju prodanih vozila, proširenje ove suradnje značajno je za poslovanje kompanije. Osim samih prihoda, ona donosi unaprjeđenja i u organizacijskom smislu. Volkswagen je kupac koji inzistira ne samo na kvaliteti proizvoda, nego i na efikasnosti svih proizvodnih procesa u poslovanju„Radi se o strateškom kupcu i proizvodu, a za proizvodnju rukohvata imamo potrebno znanje i iskustvo i sasvim je sigurno kako će ovaj posao dugoročno imati pozitivan učinak na poslovanje AD Plastika.“, istaknuo je voditelj prodaje za VW i BMWKristijan Žaper.