Službeno predstavljen Renault Kaptur

Službeno je predstavljen novi automobil kojim Renault kreće u osvajanje ruskog tržišta. Captur je postao Kaptur, malo je narastao u odnosu na originalnu verziju, no previše promjena u odnosu na izgled europske inačice i nema. U usporedbi s europskim Capturom, novi je Renault Kaptur 233 milimetra duži, 47 milimetara viši i 35 širi, pa njegove dimenzije iznose 4.33 metra duljine, 1.61 visine i 1.81 širine. Neznatno je izmijenjen prednji dio vozila na kojem se ističu uvećani logo i prednji branik, a ruski Kaptur ima dnevna LED svjetla oblika slova C koja lijepo prate i naglašavaju njegovu pojavu.

AD Plastik Grupa u svojim tvornicama u Rusiji za novi Kaptur proizvodi krov, tapete, tapete prtljažnika, police, uvodnike zraka i branike.

Osim za rusko tržište, novi Kaptur pokušat će osvojiti i neka druga tržišta među kojima se ističe indijsko tržište. Stoga je međuosovinski razmak kotača povećan za 72 milimetra kojim bi trebalo biti osvojeno indijsko tržište jer nudi više prostora u kabini u odnosu na europski Captur. Kaptur za Rusiju ima pet sjedala, no spominje se da će model namijenjen indijskom tržištu imati čak sedam sjedala.

Zapremnina bunkera od 387 litara povećava se na 1200 litara potpunim spuštanjem stražnje klupe. Moderna oprema automobila kao što je keyless entry dio je svake verzije vozila koje mogu biti dodatno nadograđivane. Zanimljivo je istaknuti i sedam inča velik zaslon koji reagira na dodir, povezanost bluetoothom za razgovore u vožnji, mogućnost grijanja sjedala i prednjeg stakla te ostale privlačne sitnice koje zasigurno kupce neće ostaviti ravnodušnima.

Renault ima velika očekivanja od prodaje ovog vozila na posrnulom ruskom tržištu, a službeni početak prodaje najavljen je za kraj svibnja ove godine. Očekuje se kako će ruski Kaptur cijenom biti značajno povoljniji od njegove europske verzije pa stoga ne čude planirane godišnje prodajne količine od minimalno 30.000 vozila. Neslužbeno doznajemo kako bi ovo vozilo trebalo postati hit na ruskom tržištu i tako preuzeti primat nad Dusterom koji trenutno u Rusiji proizvodi 80.000 vozila godišnje. Ostaje nam vjerovati kako će se navedene prognoze i obistiniti.