U tri mjeseca 157,9 milijuna eura novih poslova u Rusiji

AD Plastik Grupa ugovorila je još 40 milijuna eura vrijednosti novih poslova na ruskom tržištu i to za proizvodnju vanjskih strugača stakla i statičkih brtvi za različite modele vozila alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ.

U posljednjih je nekoliko mjeseci ugovoreno 157,9 milijuna eura novih poslova na ruskom tržištu, od čega 147,4 milijuna s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ za nove modele Lada Granta, Renault Logan i Sandero. Početak serijske proizvodnje navedenih modela planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Novi poslovi vrijedni 40 milijuna eura ugovoreni su u suradnji sa svjetski poznatom kompanijom Hutchinson Grupa, koja veliki dio svojih ukupnih prihoda ostvaruje upravo iz poslovanja u segmentu razvoja i proizvodnje brtvi. Ona će biti odgovorna za razvoj, a AD Plastik Grupa za industrijalizaciju i serijsku proizvodnju ugovorenih proizvoda. Komplet statičkih brtvi za novi model vozila Lada Granta te vanjski strugači stakla za Renault Logan i Sandero proizvodit će se u tvornici AD Plastik Togliatti.

Suradnja s Hutchinson Grupom značajna je za AD Plastik Grupu jer će doprinijeti povećanju konkurentnosti i jačanju tehnologije ekstruzije na ruskom tržištu. Oni su vodeća svjetska kompanija u tehnologijama sustava brtvljenja, kontrole vibracija i upravljanja fluidima, od autoindustrije do aeronautike. Imaju preko 44.000 zaposlenika u 25 zemalja svijeta te 27 tehničkih centara koordiniranih s centrom za inovacije u Francuskoj. Većinski im je vlasnik francuski naftni gigant Total. 

Vrhunski tim stručnjaka s ekspertizom i dugogodišnjim iskustvom u područjima istraživanja i razvoja iz Hutchinson Grupe te dugogodišnje iskustvo i poznavanje proizvodnih procesa unutar AD Plastik Grupe, stvaraju poslovnu sinergiju su koja će zasigurno rezultirati uspješnom i dugoročnom suradnjom.