Najbolji izvoznik u Sloveniju 2021.

AD Plastik i ove je godine dobitnik nagrade za najboljeg izvoznika u Sloveniju za 2021. godinu koju je u ime kompanije preuzeo direktor financija Josip Divić.

U sklopu 17. konvencije hrvatskih izvoznika dodijeljene su nagrade Zlatni ključ za najbolje hrvatske izvoznike u 2021. godini. HIZ-ove nagrade Zlatni ključ dodijeljene su po petnaesti put i to u više kategorija, uključujući one koje se odnose na izvoz na pojedina tržišta. Posebno je to priznanje izvrsnosti hrvatskim izvoznicima koje dodjeljuje udruga Hrvatski izvoznici u suradnji sa svojim partnerima.

„U ovim nimalo jednostavnim vremenima, ovakve nas nagrade dodatno vesele i motiviraju. Poput drugih gospodarstvenika, AD Plastik Grupa suočava se s krizom koja se neće tako skoro okončati i koja nažalost još uvijek nosi niz nepoznanica. Unatoč tome, gotovo 200 milijuna eura novougovorenih poslova u ovoj godini dodatni su nam poticaj da joj se nastavimo snažno i ustrajno suprotstavljati i vjerujem kako rezultati našeg rada u budućnosti neće izostati.“, izjavio je Josip Divić, direktor financija AD Plastika.

Osim osvojene nominacije, AD Plastik bio je nominiran i u kategoriji Najinovativniji izvoznik, a na konferenciji je istaknuto kako izvoznici čine 16 posto ukupnog broja poduzeća, zapošljavaju 51 posto od ukupnog broja zaposlenih, ostvaruju 58 posto investicija te 67 posto prihoda od prodaje.