Automotiv forum u Moskvi

U Moskvi je održan 19. po redu Russian Automotive Forum, jedna od najpoznatijih Adam Smith konferencija koja predstavlja vodeće događaje iz područja automobilske industrije u Rusiji. Forum redovito okuplja ključne osobe iz svijeta autoindustrije i nadležnih institucija.

Jedan od govornika na ovogodišnjem Forumu bio je i predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen. Održao je prezentaciju na panel diskusiji „Strategija dobavljača: Uspjeti u ruskoj automobilskoj industriji“, a bio je i jedan od sudionika okruglog stola „Debata proizvođača automobilskih dijelova“.

„Forum je bio odlična prilika za obnavljanje postojećih i uspostavljanje novih poslovnih kontakata i prilika jer se na njemu pojavljuju sve važne osobe iz automotiv svijeta u Rusiji.“, rekao je tom prilikom Marinko Došen.

Glavna poruka poslana sudionicima Russian Automotive Foruma bila je kako je ekonomska kriza ujedno i izazov, a istaknuta je i nužnost partnerske suradnje dobavljača i proizvođača automobila te lokalizacija proizvodnje u Rusiji kojom se mogu ublažiti negativne posljedice krize.

Predstavnici Vlade Ruske Federacije na Forumu posebno su istaknuli svoju odluku kako će u 2016. godini paketom mjera pomoći industriji i poticati kupovinu automobila u Rusiji.