Došen potpredsjednik Hrvatskih izvoznika

Udruga Hrvatski izvoznici na svojoj je izbornoj skupštini odlučila kako će predsjednik Uprave Končar-Elektroindustrije Darinko Bago nastaviti i nadalje voditi udrugu. Profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Marijana Ivanov zamijenila je Josipa Vugrineca, direktora tvrtke Ferokotao, na poziciji zamjenika predsjednika Hrvatskih izvoznika.

Predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen i Petar Šimić, predsjednik Uprave Primacošpeda, novi su potpredsjednici Hrvatskih izvoznika. Njih dvojica zamijenili su dosadašnje potpredsjednice Nadu Šimić i Nadicu Zver.

Ivo Usmiani, predsjednik Nadzornog odbora Jadran galenski laboratorija, Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a i Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke ponovno su potvrđeni za potpredsjednike udruge Hrvatskih izvoznika. Uz članove Predsjedništva izabrano je i šesnaest članova Upravnog odbora. Izabranom vodstvu Hrvatskih izvoznika četverogodišnji mandat počinje teći 16. listopada 2018. godine.

Udruga Hrvatski izvoznici neprofitna je, nestranačka i nevladina udruga, koja je u svom djelovanju neovisna i ne može biti podređena bilo kakvom vanjskom autoritetu. Zadaća ove Udruge između ostalog je poticanje hrvatskog izvoza u svim oblicima i na svim tržištima, promocija kvalitete poslovanja hrvatskih izvoznika te rad na zakonodavnom i pravnom okviru kako bi se olakšalo poslovanje izvoznika.