Hrvatska – zemlja poželjna za poslovanje?

U radu konferencije „Hrvatska – zemlja poželjna za poslovanje?“, održanoj u Hrvatskoj gospodarskoj komori, sudjelovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Tom je prigodom iznio pozitivna ekonomska kretanja te mjere Vlade koje će prema njegovom mišljenju pomoći razvoju poslovne klime i jačanju hrvatskog gospodarstva.

“Ukoliko baš sve tri svjetske kreditne rejting agencije kažu da izgledi nisu negativni, nego stabilni, onda je to dobra poruka”, istaknuo je Plenković i dodao kako je to najviše rezultat rada hrvatskih gospodarstvenika, onih koji proizvode i izvoze te koji su u stanju biti konkurentni u svojim aktivnostima

Predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen sudjelovao je u panel raspravi zajedno s pomoćnikom ministra i ravnateljem Porezne uprave Zdravkom Zrinušićem, pomoćnikom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Draganom Jelićem, državnom tajnicom u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Natašom Mikuš Žigman, predsjednikom Uprave Dalekovoda Alenom Premužakom i predsjednikom Uprave Elke Ruđerom Friganovićem. Između ostalog, razgovaralo se o mogućnosti korištenja sredstava EU fondova u svrhu poboljšanja poslovanja malog i srednjeg poduzetništva. Razgovaralo se o poslovnom ozračju u Hrvatskoj i utjecaju porezne reforme na gospodarstvo.

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Thomas Eberhard Schultze naglasio je kako mnoge njemačke tvrtke pridonose hrvatskom rastu te da poštuje suradnju njemačke i hrvatske komore koja će se nastaviti i u budućnosti.