Interna revizija i kontrola

U Primoštenu je održano 22. Savjetovanje „Interna revizija i kontrola“ u organizaciji Sekcije internih revizora koja djeluje pri Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika. Cilj ovog događanja je omogućiti stjecanje novih znanja i informacija o raznovrsnim i aktualnim pitanjima vezanih za internu reviziju kao i razmjenu iskustava s kolegama iz različitih organizacija. Međunarodni standardi za stručnu provedbu interne revizije zahtijevaju od internih revizora kontinuiranu edukaciju i profesionalni razvoj.

U sklopu Savjetovanja organizirana su dva panela u okviru kojih su predstavnici struke raspravljali o najznačajnijim temama. Tema prvog panela obradila je ulogu državnih tijela u jačanju nadzornih mehanizama, a sudjelovali su Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, Zdravko Zrinušić, državni tajnik Ministarstva financija, Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e te Verica Akrap, pomoćnica glavnog državnog revizora.

Drugi se panel bavio iskustvima u provedbi interne revizije gdje su svoja iskustva s ostalim sudionicima podijelili Tatjana Sučić, direktorica Interne revizije Zagrebačke banke, Alma Delić, predsjednica Udruženja internih revizora BiH, Berislav Horvat, Country Managing Partner Ernst&Young, Ivica Miličić, voditelj stručne službe Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika te Igor Kundid, viši interni revizor AD Plastika.