Iskustvo zlata vrijedi

Zahvaljujući projektu Iskustvo zlata vrijedi, poslovnu praksu odradilo je 70 studenata, a više od 20 kompanija do sada je sudjelovalo u projektu. Cilj je projekta proširenje dosega društveno odgovornog projekta te dodatno senzibiliziranje poslovne zajednice za studentske probleme.

AD Plastik Grupa već nekoliko godina aktivno sudjeluje u projektu Iskustvo zlata vrijedi i zahvaljujući projektu neki od studenata su danas vrlo kvalitetni djelatnici kompanije. Apsolventica ruskog i portugalskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Marija Lalić, osoba je s invaliditetom koja nam otkriva kako se često susreće s različitim društvenim predrasudama. Smatra kako su mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom u našem društvu nažalost i dalje ograničene. „Praksa u AD Plastiku puno mi pomaže u profesionalnom smislu jer prevodim, a dobivam i iskustvo rada u velikoj kompaniji.“, kaže Marija Lalić.

„Kroz praksu i zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom ili slabijeg imovinskog statusa, želimo im omogućiti stjecanje iskustva i novih znanja. Ukazujemo na važnosti i korist od ovakvih projekata i drugim kompanijama u okruženju. Stjecanje početnog radnog iskustva mladim ljudima koji se prijavljuju, iznimno je dragocjeno.“, istaknula  Kornelija Pavičić, izvršna direktorica ljudskih resursa AD Plastika.