Iskustvo zlata vrijedi

Kroz projekt iskustvo zlata vrijede svake godine praksu obavi 60 studenata, a završna manifestacija ovog hvale vrijednog projekta Poslovnog dnevnika okupila je predstavnike hrvatskih kompanija i studente koji će kod njih obavljati svoju praksu. 

Zahvaljujući projektu Iskustvo zlata vrijedi studentice Gabrijela Golem i Perinka Paleško ove će godine obavljati praksu u AD Plastiku. Ovo je peta godina od početka provođenja ovog projekta, a njegovu uspješnost pokazuju studenti koji su pronašli zaposlenje u tvrtkama gdje su bili praktikanti.

Ove se godine u projekt uključio i Večernji list, a prema podacima koje je iznio glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, svake se godine u projekt uključi šezdesetak studenata.

„Društveno odgovorno poslovanje nužnost je u modernom društvu i poslovnom okruženju. To značajno utječe na vrednovanje poslovne uspješnosti kompanije, ali kako bi bili uspješni svaka kompanija mora se truditi poslovati u harmoniji s okruženjem i zajednicom u kojoj posluje.“, rekao je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Kao najveći hrvatski proizvođač komponenti za automobilsku industriju, u AD Plastik Grupi projektima i aktivnostima vezanim za društveno odgovorno poslovanje pridaju poseban značaj. Tako je i s projektom „Iskustvo zlata vrijedi“. Zapošljavanjem osoba s invaliditetom ili osoba slabijeg imovinskog statusa, mladim ljudima pruža se mogućnost za kvalitetniji i ispunjeniji život. „Već nekoliko godina sudjelujemo u projektu Iskustvo zlata vrijedi, jer smo ga prepoznali kao projekt koji za cilj ima senzibiliziranje poslovne zajednice i podizanje svijesti šire javnosti i želimo biti dio takve priče. Iskustvo je mladim ljudima iznimno važno tijekom školovanja kako bi stekli dodatna znanja, ali i pokazali svoje prednosti, afinitete i kvalitete te samim time otvorili vrata svom budućem zapošljavanju.“, dodao je Marinko Došen.