Japanci u zagrebačkoj tvornici

Desetak vodećih japanskih kompanija u sklopu svog trodnevnog radnog posjeta Hrvatskoj, došlo je i u tvornicu AD Plastika u Zagrebu. Ovaj prvi veliki posjet japanskih gospodarstvenika organiziralo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj i Regionalni ured JETRO (Japanska organizacija za vanjsku trgovinu) u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost, HGK i udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj.

Među japanskim gospodarstvenicima bili su predstavnici Mitsubishija, Japan Tobacco Internationala, Daikina, Hino Motorsa, Sumitomo Electric Hartmetalla, Kajima, Mizuho banke i Itochua, AD Plastik Grupa s tvrtkom Itochu već ima ostvarenu poslovnu komunikaciju koju će zasigurno olakšati i oduševljenje predstavnika tvrtke proizvodnom lokacijom u Zagrebu.

„Predstavnici vodećih japanskih kompanija bili su oduševljeni tehnologijama koje koristimo na zagrebačkom Jankomiru i kvalitetom proizvoda. Nakon prezentacije kompanije i obilaska pogona, svoje su impresije najbolje dočarali pitanjima koja su nam postavljali. Zanimalo ih je što za našu proizvodnju znači prelazak na električna vozila, koje su pogodnosti dolaska japanskih investitora u Hrvatsku te povijest i razvoj AD Plastik Grupe u zemlji koja nema proizvodnju automobila. Ovo je bio jedan iznimno zanimljiv i uspješan posjet, a posebice nas veseli oduševljenje g. Hashimota iz tvrtke Itochu.“, naglasio je Toni Štambuk, direktor prodaje AD Plastika za EU tržište.