Konferencija Nabavne akademije

Na konferenciji Nabavne akademije koja se održala u Zagrebu, uz polaznike akademije okupili su se stručnjaci za nabavu i čelnici hrvatskih tvrtki.

Nabava bi trebala služiti razvoju kompanije, složili su se svi govornici na ove konferencije. Kako se u posljednje vrijeme, pogotovo nakon krize, nabavi daje strateška funkcija, osnove pravila nabave morali bi poznavati menadžeri i vlasnici tvrtki, a ne samo osobe koje u tvrtkama rade na tim poslovima.

Jedan od sudionika konferencije bio je i rukovoditelj operativne nabave AD Plastika Denis Miletović koji je rekao kako nabava treba biti zasebna poslovna funkcija kako bi se ostvarili ciljevi nabave u korist kompanije. “Prilikom nabave mora se surađivati sa svim odjelima, na način da svatko uključen u taj proces može ravnopravno iznositi svoje argumente kako bi se na kraju izabrao što kvalitetniji dobavljač. Pritom treba imati na umu kako su dobavljači partneri tvrtke. Takav sam pristup vidio u jednoj uspješnoj inozemnoj tvrtki u kojoj su u proces nabave ravnopravno uključeni svi važniji menadžeri. Dobavljačima mora biti stalo do našeg uspjeha, a nama do njihovog.“,  istaknuo je Denis Miletović.

Kvalitetna nabava povećava zadovoljstvo kupaca, stvara uštede i povećava profit. O nabavi ovisi konkurentnost tvrtke, a Nabavna akademija tvrtkama donosi specijalističko znanje kroz module operativne i strateške nabave te mogućnosti poboljšanja u nabavi.