Mi živimo izazove

Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman. Upravo zato organizacijom devete po redu konferencije Žene u biznisu i već petnaestim izborom najmoćnijih žena, Lider želi istaknuti uspješna iskustva. Ova konferencija povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija u Hrvatskoj, regiji i šire. Upravo je to bila i želja organizatora kao i motivacija žena na nove poslovne pothvate i poticanje inicijative za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.

U sklopu konferencije održana su i dva okrugla stola na kojima su sudjelovale žene iz različitih područja kako bi iznijele svoje mišljenje na aktualne teme prava, položaja, interesa i zahtjeva s kojima se susreću u poslovanju. Na prvom okruglom stolu pod nazivom Extra mile – cjeloživotno obrazovanje sudjelovala je Katija Klepo, članica uprave AD Plastik Grupe koja je tom prilikom istaknula:

„Članica sam Uprave AD Plastik Grupe koja je dobavljač komponenti za automobilsku industriju. Percepcija javnosti je kako je to mahom muška industrija, a mi zapošljavamo gotovo jednak broj muškaraca i žena. Poslujemo u pet zemalja, osim Hrvatske, imamo tvornice u Rusiji, Mađarskoj, Srbiji i Rumunjskoj i trendovi su nam svugdje isti. Činjenica je kako živimo u vrlo dinamičnim vremenima i cjeloživotno učenje je nužnost, moramo stalno usavršavati svoja znanja. Pored poslovnih i privatnih obveza to ponekad nije jednostavno uklopiti u raspored, ali to je ulaganje u sebe i svoju budućnost. Ponekad nam ostane premalo vremena za sebe, ali to je pitanje izbora svake žene pa mi izazove prihvatimo i jednostavno ih živimo.“