Potpora Hrvatskim klasterima konkurentnosti

U tvornici AD Plastika na zagrebačkom Jankomiru održano je Svečano potpisivanje ugovora potpore Hrvatskim klasterima konkurentnosti. AD Plastik odabran je za mjesto održavanja događaja kao najvažnija tvornica u Hrvatskoj za proizvodnju autodijelova, a ujedno i članica klastera autoindustrije.

Ministarstvo gospodarstva ove je godine izdvojilo 2 milijuna kuna za potporu hrvatskim klasterima kojih sveukupno ima 12 i okupljaju oko 500 tvrtki članica. Ministar Vrdoljak je prilikom potpisivanja naglasio važnost klasterizacije koja može znatno doprinijeti razvoju gospodarstva.

“Klasteri su izvori znanja i važni su za razvoj i konkurentnost svih industrijskih grana, a kroz njih i uz druge mjere, vjerujem kako se do 2020. mogu ispuniti ciljevi industrijske strategije te zaposliti 80 tisuća novih ljudi u industriji.”, naglasio je Vrdoljak.

Prisutnima se na samom početku obratio predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen , koji je predstavio kompaniju i podržao klasterizaciju naglasivši: „Sadržaj automobilske industrije trebamo agresivnije uključiti u strategiju jer ona može dati znatan doprinos razvoju gospodarstva. Kao primjer nam mogu poslužiti Češka i Mađarska koje trenutno proizvode više automobila nego Francuska ili Italija.“