Treća nagrada za najbolje odnose s investitorima

Već desetu godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade kompanijama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima. U konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze. O nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala. 

I ove su godine nagrade dodijeljene u Rovinju, u sklopu osme po redu zajedničke konferencije Zagrebačke burze i fondovske industrije „Izazov promjene“. Treća nagradu dobio je AD Plastik, drugu Atlantic Grupa, a prva nagrada pripala je Valamar Rivieri.

„Nagrada nam je izuzetno važna jer se radi o priznanju stručne financijske javnosti. Naše poslovanje na globalnom tržištu zahtjeva poštivanje i stalno unaprjeđenje visokih standarda korporativnog upravljanja. Trud koji ulažemo je prepoznat, a nama je to motiv da budemo još bolji.“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika zahvaljujući se organizatorima i sudionicima konferencije. 

Konferencija „Izazov promjene“ predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, a ove godine na konferenciji sudjeluje 40-ak govornika te oko 450 sudionika iz svih grana financijske industrije. Konferenciju je u ime organizatora otvorila Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, a u uvodnom se dijelu konferencije sudionicima obratio ministar financija  Zdravko Marić. Nakon toga slijedila su predavanja Ante Žigmana, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, guvernera Borisa Vujčića, Uta Baadera, osnivača Baader Banke te bivšeg estonskog premijera Taavia Roivasa.

(foto: Manuel Paljuh)