Predsjednik Milanović posjetio tvornicu na Jankomiru

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je tvornicu AD Plastik Grupe u Zagrebu tijekom kojeg je obišao pogon injekcijskog prešanja i linije bojenja. Nakon obilaska održan je sastanak s Upravom kompanije.

„AD Plastik je tvrtka koja 100 posto svojih proizvoda izvozi. Oni nemaju klijente u Hrvatskoj. Kada bi to bila široka pojava u Hrvatskoj, bila bi ekonomski još stabilnija“, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović nakon posjete AD Plastik Grupi.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, a domaćini su im bili predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen te članovi Uprave Mladen Peroš, Zlatko Bogadi i Josip Divić.

„Posjet Predsjednika Republike prije svega je čast, ali i pokazatelj kako je značaj našeg poslovanja prepoznat. Mi smo najveći proizvođač automobilskih komponenti u Hrvatskoj i unatoč vrlo zahtjevnoj globalnoj situaciji, stabilna smo kompanija s jasnom vizijom daljnjeg razvoja kompanije. Trenutno smo usmjereni na smanjenje utjecaja krize na poslovanje, očuvanje održivosti i financijsku stabilnost, ali istovremeno ugovaramo nove poslove i radimo na razvoju i proširenju portfelja svojih proizvoda i kupaca. Tome u prilog najbolje govori 323 milijuna eura novih poslova, ugovorenih u protekle dvije godine za europsko tržište.“, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.