Na 15. Konferenciji o održivom razvoju održanoj u Zagrebu, šesnaesti puta zaredom dodijeljene su nagrade HRIO, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

AD Plastik ove je godine dobitnik nagrade HRIO u kategoriji održivog korporativnog upravljanja.

Održivo korporativno upravljanje smatram iznimno važnim, odnosno temeljnim za razvoj održivosti kompanije u cijelosti zato nam je ova nagrada posebno važna.

Jedino održivim upravljanjem možemo doprinijeti razvoju socijalnih i ekoloških aspekata održivosti te postići njihov balans, na zadovoljstvo svih svojih dionika. Na taj način povećavamo transparentnost, etičnost i odgovornost, ali prije svega zadržavamo vjerodostojnost i povjerenje.

Svi naši zaposlenici u svom svakodnevnom radu primjenjuju visoka načela održivosti i bez njihove predanosti i truda naš uspjeh ne bi bio moguć. I na tome im velika hvala.

Nagrade su nam uvijek dodatni poticaj i vjerujemo kako svojim primjerom doprinosimo stvaranju pozitivnih promjena u društvu i bolje budućnosti”, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen prilikom preuzimanja nagrade. 

HRIO metodologija ocjenjuje održivost poslovanja poduzeća u skladu s najnovijim europskim direktivama, globalnim standardima i ciljevima održivog razvoja, a nagrade se dodjeljuju najuspješnijim hrvatskim poduzećima koja primjenjuju društveno odgovorne prakse.

Izazovi strukturne i sistematične promjene poslovanja u vremenima gdje smo suočeni s posljedicama klimatske krize koje imaju sve značajnije utjecaje na poslovne procese te odgovornosti koje imaju gospodarstvenici u kreiranju otpornih i zelenih zajednica, jedne su od brojnih tema ovogodišnje Konferencije o održivom razvoju.