AD Plastik prijatelj zdravlja

AD Plastik od danas je ponosni nositelj certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“ koji dodjeljuju Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo.

Dinka Nakić, voditeljica Odjela za koordinaciju aktivnosti promicanja i očuvanja cjeloživotnog zdravlja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uručila je certifikat izvršnoj direktorici ljudskih resursa i poslovne organizacije AD Plastik Grupe Miri Pavić. „Sigurnost i zdravlje zaposlenika uvijek su bili najviše pozicionirani na ljestvici prioriteta naše kompanije, a to je posebice došlo do izražaja tijekom pandemije. Svoje interne aktivnosti usmjeravamo u promicanje zdravog poslovnog okruženja i usvajanje zdravih navika uopće. To je dodana vrijednost za naše zaposlenike, ali i kompaniju u cijelosti. Zadovoljni i sretni zaposlenici naš su ultimativni cilj.“, izjavila je Mira Pavić.

„Tvrtka prijatelj zdravlja“ dio je komponente Zdravlje i radno mjesto u okviru programa Živjeti zdravo, a  usmjeren je na zaposlenike i promicanje zdravih životnih navika te unaprjeđenje zdravlja na radnom mjestu. Ocjenjivanje radnog okruženja unutar tvrtki provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo i to u sedam ključnih područja: prehrana, promicanje tjelesne aktivnosti, zaštita zdravlja zaposlenika na radnom mjestu, zabrana pušenja, zabrana konzumacije alkohola, uređenje okoliša te zaštita zdravlja zaposlenika. Oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“ nose kompanije koja prepoznaju zdrave vrijednosti i brinu o unaprjeđenju zdravlja svojih zaposlenika, a među njima je od danas i službeno AD Plastik. Certifikat se dodjeljuje na dvije godine, a prije njegovog produljenja radi se ponovna evaluacija stanja