Investicija koja je najviše pridonijela izvozu

U Zagrebu je održana Investicijska konferencija i Svečana dodjela nagrada Lider Invest za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj na kojoj su nagrađene najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije.

AD Plastik je dobio priznanje za poseban doprinos i to za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu. Nagradu je dodijelio Miodrag Šajatović iz Lidera, a preuzela ju je Katija Klepo, savjetnica Uprave za odnose s državnim institucijama i fondovima.

Jedan od kompanijskih strateških ciljeva je razvoj i proizvodnja automobilskih komponenti s dodanom vrijednošću, što projekt Forda svakako jest. Ovo je jedan od najvećih paketa proizvoda eksterijera, a o njegovoj kompleksnosti najbolje govori činjenica kako su angažirani proizvodni kapaciteti tvornica u Solinu i Zagrebu.

Projekt Lider Invest je nastao 2016. godine kako bi promicao proizvodna ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Na ovaj se način stvara pozitivno ozračje za proizvodne tvrtke koje unatoč brojnim izazovima ne odustaju od investicija.