Izlazak iz FADP-a

Potpisan je ugovor o kupoprodaji udjela tvrtke Faurecia ADP Holding, prema kojem AD Plastik prodaje 40 posto svog udjela Faurecia Automotive Holdingsu. Faurecia je tako postala jedini vlasnik Faurecia ADP Holdinga, odnosno ruske tvornice FADP u Lugi.

Izlazak iz FADP-a je planiran i uključen u poslovne planove AD Plastik Grupe za 2017. godinu, a suradnja s Faurecijom i dalje se uspješno nastavlja. U Rumunjskoj AD Plastik i Faurecia također imaju joint venture tvrtku EuroAPS, u kojoj imaju ravnopravan udjel.

„AD Plastik Grupa dugoročno planira razvoj i širenje na ruskom tržištu, ali strateški želimo biti u društvima u kojima smo većinski vlasnici. Želimo očuvati i osnažiti svoje pozicije na ruskom tržištu. AD Plastik Grupa na ruskom se tržištu trenutno natječe za nekoliko novih projekata, tržište se postupno stabilizira, tečaj rublje se oporavlja, a dogovoreni su i novi poslovi s Fordom. Rusko tržište u svakom slučaju vidimo kao priliku u daljnjem razvoju poslovanja.“, izjavio je tom prigodom predsjednik Uprave Marinko Došen.