Marinko Došen novi predsjednik Uprave

Na sjednici Nadzornog odbora AD Plastika Marinko Došen imenovan je novim predsjednikom Uprave. Dosadašnji predsjednik Uprave Mladen Peroš na vlastiti je zahtjev opozvan, a nastavlja obnašati dužnost člana Uprave za razvoj i komercijalu.

Marinko Došen svoju je karijeru započeo kao pripravnik u hrvatskoj petrokemijskoj industriji DINA-Petrokemija gdje je obnašao više rukovodećih i izvršnih funkcija uključujući poziciju predsjednika Uprave.

Radio je kao direktor investicijske kompanije Coca-Cola Bottling Energy te je vodio izgradnju nekoliko energetskih projekata u Mađarskoj. Bio je izvršni direktor i član uprave tvrtke Trast, jedne od vodećih logističkih kompanija u Hrvatskoj, nakon čega je kao predsjednik Uprave Mirne Rovinj vodio projekt operativnog restrukturiranja društva. U AD Plastik Grupu dolazi 2012. godine na poziciju generalnog direktora društva kćeri PHR u Rusiji.

Marinko Došen rođen je 1963. godine u Rijeci, gdje je diplomirao na tehničkom fakultetu te stekao zvanje magistar inženjer strojarstva. Završio je MBA na Zagrebačkoj poslovnoj školi – smjer naftni studij te je pohađao nekoliko dodatnih seminara i profesionalnih usavršavanja u zemlji i inozemstvu.