Neto dobit bolja od najavljene

Prema upravo objavljenom revidiranom godišnjem izvještaju, neto dobit AD Plastik Grupe bolja je od najavljene. Unaprjeđenjem efikasnosti i racionalizacijom poslovanja poboljšana je profitabilnost, a tome u prilog govori ostvarena neto profitna marža od 5,3 posto, odnosno neto dobit koja iznosi 49,7 milijuna kuna. EBITDA marža je 14,5 posto i pokazuje povećanje u odnosu na 11,2 posto ostvarenih godinu ranije. EBITDA iznosi 135,9 milijuna kuna i 18,3 posto je veća u odnosu na prethodnu godinu. Poslovni prihodi u izvještajnom razdoblju nešto su niži i iznose 935,8 milijuna kuna.

„Revidirani godišnji izvještaj pokazuje čak i nešto bolje rezultate od preliminarnih, čime smo iznimno zadovoljni. Drugu godinu zaredom ostvarujemo jako dobre poslovne rezultate i sigurni smo kako ćemo taj trend nastaviti i ubuduće. Unatoč manjem padu prihoda, pad poslovnih rashoda znatno je veći što potvrđuje ostvarena EBITDA i sam porast neto dobiti Grupe.“, kazao je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Smanjenjem kreditne zaduženosti za 38 milijuna kuna i obveza prema dobavljačima za 42,4 milijuna kuna, AD Plastik Grupa dodatno je ojačala svoju financijsku stabilnost. U 2016. godini ugovoreni su novi poslovi čija će ukupna vrijednost u godinama pune proizvodnje iznositi preko 20 milijuna eura godišnje.

„Cijena dionice krajem 2016. godine iznosila je 138 kuna i to je rast od čak 40,2 posto u odnosu na kraj 2015. godine. Rast cijene dionice nastavio se i u 2017. godini čemu u prilog govori dosezanje cijene dionice od 165 kuna u ožujku. Unatoč negativnim kretanjima na burzi, stabilnost cijene dionice AD Plastika se održala. Cilj nam je u ovoj godini povećati prihode za 6 posto uz daljnje povećanje efikasnost poslovanja. To će zasigurno povećati i tržišnu vrijednost kompanije na zadovoljstvo svih naših dionika.“, rekao je Marinko Došen.