Poslovi vrijedni 22, 2 milijuna eura

AD Plastik Grupa potpisala je ugovore s nekoliko velikih proizvođača automobila, čija je ukupna vrijednost 22,2 milijuna eura.

Za više vozila PSA Grupe proizvodit će zaštitnike remena PHEV, a početak realizacije očekuje se u kolovozu 2019. godine. Već se koncem 2017. očekuje početak proizvodnje vodilica, mobilnih i fiksnih rukohvata za više modela vozila PSA Grupe.

S Fordom će sljedećih pet godina AD Plastik surađivati na izradi unutrašnjih obloga blatobrana redizajniranog Forda Mondeo koji će se proizvoditi u Solinu. Dobivanje novog posla za Ford Mondeo zanimljivo je jer se to vozilo proizvodi u Valenciji koja je jedna od najudaljenijih lokacija s kojom AD Plastik surađuje. Serijska proizvodnja planirana je za početak 2019. godine.

U ruskim su tvornicama AD Plastik Grupe dogovoreni novi poslovi također za nekoliko modela automobila. Tako će AD Plastik Togliatti proizvoditi brizgane zaštitnike podvozja za vozila Renault Logan, Sandero, te VAZ X-ray čiji je početak serijske proizvodnje planiran krajem 2018. godine.

Ujedno su dogovoreni novi poslovi proizvodnje brizganih dijelova interijera za vozilo Ford Kuga čiji je početak serijske proizvodnje planiran u 2020. godini. „Ovaj posao potvrđuje kako je AD Plastik Grupa FordSollersov izbor kada su u pitanju brizgani interijeri.“, rekao je voditelj projekta Dragan Buljubašić.

Kaluga je također dobila nove poslove proizvodnje brizganih nosača hladnjaka za vozila VW Polo i Škoda Rapid. Početak serijske proizvodnje planiran je u zadnjem kvartalu 2019. godine, a predviđeno trajanje projekta je pet godina.

“Ovo je najveći pojedinačni posao ugovoren s Volkswagenom u Rusiji i to pokazuje kako smo učvrstili svoju poziciju na listi njihovih dobavljača za brizgane pozicije. Ovo je i odlična prilika za povećanje naših razvojnih kompetencija.”, rekao je Drago Marković, voditelj projekta.