Ugovoreni poslovi vrijedni 100 milijuna eura

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove vrijedne oko 100 milijuna eura. Radi se o novim poslovima za kupce Ford i PSA Grupu na europskom te Renault Grupu i Volkswagen na ruskom tržištu.

Dogovorena je proizvodnja bočnih zaštita blatobrana i ukrasnih zaštitnih obloga vrata za novo Fordovo mini SUV vozilo koje će se proizvoditi u Rumunjskoj. Početak proizvodnje planiran je 2019. godine s predviđenim trajanjem od osam godina. Dogovorene komponente proizvodit će se u Solinu i Zagrebu, a očekivani prihodi od navedenog posla u osmogodišnjem razdoblju iznosi 80 milijuna eura.

Ujedno je dogovorena proizvodnja vodilica prozora za više vozila PSA Grupe, čiji je početak proizvodnje planiran 2020. godine s predviđenim trajanjem od šest godina. Očekivani prihodi za navedeni projekt PSA Grupe iznose 12,8 milijuna eura u šest godina.

Ugovoreno je i nekoliko novih poslova na ruskom tržištu ukupne vrijednosti 8,3 milijuna eura. S Renaultom Rusija tako je dogovoren posao proizvodnje dijelova eksterijera za vozila Logan Sandero, Stepway i Duster faza 2, koji će se proizvoditi u tvornicama AD Plastika u Kalugi i Vintaiju, a namijenjeni su dijelom i za brazilsko tržište. Početak proizvodnje planiran je 2019., a predviđeno trajanje projekta je četiri godine.

U Kalugi je dogovoren posao proizvodnje rešetki za Renault, čiji je početak projekta planiran 2020. s predviđenim trajanjem od tri godine. Za vozila VW Polo i VW Rapid ugovorena je proizvodnja rukohvata u ruskoj tvornici AD Plastik Grupe u Kalugi, čiji je početak proizvodnje planiran 2019. s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina.