Uspješna realizacija strategije poslovanja

Financijski rezultati za prvo tromjesečje AD Plastik Grupe potvrđuju rast prihoda i najavljene prognoze. Poslovni prihodi Grupe porasli su za 20,3 posto i za prva tri mjeseca iznose 323,33 milijuna kuna. Ostvarena je neto dobit u iznosu od 31,84 milijuna kuna što je povećanje od 35,92 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ovako snažan rast prihoda rezultat je novougovorenih poslova, ali i porasta narudžbi postojećih kupaca te oporavka ruskog tržišta. Snažna fokusiranosti na unaprjeđenje procesa i troškovnu efikasnost rezultirali su značajnim rastom dobiti. EBITDA Grupe u promatranom razdoblju iznosi 52,16 milijuna kuna što je rast od 23,43 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

„Ostvareni rezultati potvrđuju uspješnu realizaciju planiranih poslova i najavljenog rasta poslovanja. Pokazuju kako uspješno ostvarujemo planiranu strategiju rasta i zadane ciljeve, ali i unaprjeđenje poslovne efikasnosti. U nekim ih segmentima čak i nadmašujemo.“, izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Nastavlja se trend poboljšanja financijske pozicije Grupe u prva tri mjeseca što se najbolje očituje kroz daljnje smanjenje neto financijskog duga koji je manji za 15,36 milijuna kuna u odnosu na posljednji dan 2017. godine.

„Daljnji razvoj kompanije zasnivamo na dobrim temeljima i to nam daje sigurnost i dodatnu motiviranost. Porast proizvodnje i prodaje na svim našim lokacijama ciljevi su koje ostvarujemo i koje ćemo nastaviti ostvarivati u skladu sa svojom strategijom poslovanja. Nastavljamo s novim investicijama, rastom poslovanja i realizacijom planiranih rezultata.“, rekao je Marinko Došen.