AD Plastik dobio nagradu HRIO u kategoriji velikih poduzeća

Na godišnjoj Konferenciji o održivom razvoju svečano su dodijeljene nagrade HRIO koje Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HRPSOR) i Hrvatska gospodarska komora dodjeljuju četrnaestu godinu zaredom. AD Plastik dobitnik je nagrade HRIO u kategoriji velikih poduzeća koju je u ime kompanije preuzeo predsjednik Uprave Marinko Došen.

„Održivo poslovanje u današnjem je vremenu obveza svake kompanije, bez obzira na djelatnost, veličinu ili geografsku pripadnost. Naša je dužnost živjeti u harmoniji sa svojim okruženjem i sačuvati ovaj planet za buduće generacije. Sretni smo što naš trud i napredak prepoznaje stručna javnost i mada je održivo poslovanje sastavni dio naše korporativne kulture, svjesni smo da smo na samom početku. Održivo poslovanje trajan je proces koji svakodnevno moramo živjeti i on mora biti utkan u sve segmente poslovanja. To je jedini način za uspjeh i opstanak na modernom tržištu. Svaka nam je nagrada zadovoljstvo i na neki način potvrda za uspješan rad, ali prije svega nam je to dodatna obveza i motivacija za još bolju budućnost“, poručio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

Hrvatski indeks održivosti (HRIO) metodologija je koja omogućuje sveobuhvatan uvid u održivost poslovnih praksi, usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća. Ocjenjuju se aktivnosti u šest područja, a ovim se rejtingom mjeri razina održivosti poduzeća u Hrvatskoj. Nagrade se dodjeljuju jednom godišnje, a u procjeni sudjeluje više od stotinu poduzeća. Praksa je to kojom neka kompanija, više od zakonom propisanih obaveza, integrira održivi razvoj u sustav donošenja odluka i time upravlja utjecajem svog poslovanja na okoliš i društvo. Usklađujući se s najnovijim europskim direktivama i standardima, globalnim rejtinzima i Ciljevima održivog razvoja, nekadašnji Indeks DOP-a nadogradio se i modernizirao te promijenio naziv u Hrvatski indeks održivosti – HRIO.