Marinko Došen ambasador raznolikosti

U Novinarskom domu u Zagrebu održano je javno predstavljanje Povelje o raznolikosti Hrvatska na kojem su promovirani i njeni ambasadori. Čast da promoviraju Povelju o raznolikosti dobilo je pet lidera poslovnih organizacija koje su daleko odmaknule na putu uvažavanja raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu. Ambasadori Povelje o raznolikosti Hrvatska su: Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe, Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije, John Mathias Gasparac, predsjednik Uprave PricewaterhouseCoopers (PwC) Hrvatska i Daria Mateljak, direktorica Hauska & Partner.

 „Biti ambasador Povelje o raznolikosti za mene je odgovornost, ali prije svega zadovoljstvo jer osobno mogu doprinijeti razvoju i napretku ovog projekta. Ovo je još jedno u nizu priznanja AD Plastik Grupi za ostvarene rezultate i napredak u području društvene odgovornosti. Društvena je odgovornost u modernom poslovnom svijetu nužnost, a ne pitanje izbora. To je iskaznica uspješnih kompanija. Povelja o raznolikosti obvezuje nas na stvaranje poticajnog poslovnog okruženja koje prihvaća raznolikosti i osigurava pravo na jednakost. Zajednički trebamo razvijati kulturu raznolikosti unutar svojih kompanija, ali i u komunikaciji s drugim kompanijama i partnerima. Na taj način stvaramo bolje i kvalitetnije poslovno okruženje, čemu siguran sam svi težimo.“, izjavio je tom prigodom Marinko Došen.

Razumijevanje i prihvaćanje raznolikosti kao temeljnih vrijednosti suvremenog društva po-kazuje kako hrvatske kompanije aktivno promišljaju svoju buduću konkurentnost i idu ukorak s globalnim trendovima.