Green Frog Award za izvješćivanje o ljudskim pravima

Svojim izvješćem o održivosti AD Plastik Grupa našla se među pet najboljih na regionalnoj razini te je dobila posebno priznanje za izvješćivanje o ljudskim pravima, koje joj je uručeno u Varšavi u sklopu CSR Fairsa. 

„Ovo je još jedno u nizu priznanja za ostvarene rezultate i napredak u području društvene odgovornosti. Ulažemo velike napore i sredstva u poboljšanje i unaprjeđenje našeg održivog poslovanja i to je preduvjet uspješnosti u modernom poslovnom svijetu. Naše je opredjeljenje stalno se razvijati u tom smjeru i ponosni smo što to prepoznaje stručna i široka javnost. Posebno nas veseli što je na regionalnoj razini prepoznato naše izvješćivanje u području ljudskih prava, ali naš izvještaj o održivosti samo je sublimirani godišnji prikaz svega onoga što svakodnevno radimo i živimo unutar svoje kompanije.”, izjavio je tom prigodom predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

AD Plastik Grupa priprema izvješća o održivosti od 2012. godine, a ovo je drugi put da se  natjecala za Green Frog Award na lokalnoj i po prvi puta na regionalnoj razini. Ocjenjivački sud izdvojio je izvješće o održivom razvoju AD Plastik Grupe zbog posebnog fokusa na ljudska prava, koja su ključni element dobre prakse u organizaciji. U  natječaju je sudjelovalo pet zemalja: Hrvatska, Češka, Poljska, Rumunjska i Mađarska s ukupno 69 izvješća od koji je 12 otišlo na regionalnu razinu, a pet u finale Green Frog Award.

Nagrada Green Frog Award prvi put je dodijeljena u Mađarskoj 2000. godine, u organizaciji Deloitte Mađarske. Od tada se širi na druge zemlje Srednje Europe, a od 2015. godine nagrada se dodjeljuje i na regionalnoj razini.